Karjurock on saanut houkuteltua Uuteenkaupunkiin stadionluokan esiintyjiä

0
Antti Tuisku nähdään tulevana kesänä Lokalahden Karjurockissa.

Heinäkuun lopulla järjestetään jo 14. Karjurock Uudenkaupungin Lokalahdella. Maalaisidylliä tarjoileva festaritapahtuma tunnetaan myös kovista kotimaisista esiintyjistä, eikä tämäkään vuosi tule olemaan poikkeus.

– Vuoden 2021 ohjelmisto on ehdottomasti festareiden historian kovin ja nyt tänä kesänä jopa koko Suomen kovin. Olemme saaneet houkuteltua paikalle stadionluokan esiintyjiä, eikä pelkästään yhtä, vaan useampia. Niin torstaina esiintyvä Antti Tuisku kuin lauantai-illan pääesiintyjä Haloo Helsinki! ovat molemmat myyneet stadionkeikkansa hetkessä loppuun, muistutti Karjurockin promoottori Robert Sainio.

Stadionluokan esiintyjiin voidaan toki myös laskea esimerkiksi Lokalahdelle saapuva suomalaisen rockin jättiläisiin kuuluva Eppu Normaali.

Perjantaina lavan täyttää kansainvälistä mainetta niittänyt Apocalyptica. Maalasitunnelmassa voi loppuviikon aikana nauttia myös sellaisista legendoista, kuin Kaija Koo, ja Maija Vilkkumaa. Nuorempaa polvea edustaa Vesala, Mikael Gabriel, Erika Vikman, Joel Herttua, Teflon Brothers ja Behm.

Karjurock on tunnettu kautta historian myös raskaammasta ohjelmasta, josta heinäkuussa vastaa Mokoma ja Turmion Kätilöt.

– Halusimme välivuoden jälkeen panostaa sellaiseen ohjelmistoon, että tapahtumasta tulee varmasti ikimuistoinen ihan jokaiselle, kommentoi Sainio.

Karjurockissa on aiempina vuosina ollut kotimaisten artistien lisäksi myös esiintyjiä maamme rajojen ulkopuolelta. Tänä vuonna ulkomaalaisista artisteista on luovuttu, sillä koronan aiheuttamat matkustus- ja karanteenirajoitukset ovat kesän osalta yhä hämärän peitossa.

Uutta on se että festivaali laajenee nelipäiväiseksi. Perinteistä perhepäivää vietetään jo keskiviikkona ja silloin lapsia viihdyttävät Hevisaurus ja suosikkitubettajat Ella Ja Helmi. Paikalle tuodaan myös tivoli.

Koronaepidemia kehitys näyttää tällä hetkellä siltä että isompia yleisötapahtumia olisi mahdollista järjestää jo heinäkuun lopulla.

– Meidän saamamme arvion mukaan tilanne olisi jo heinäkuussa niin hyvä että uskallamme lähteä järjestämään festareita. Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, niin heinäkuussa on jo neljä miljoonaa suomalaista saanut ainakin ensimmäisen rokotteen, joten senkin pitäisi vaikuttaa positiivisesti, totesi Sainio.

Karjurockin järjestäjät ovat kuitenkin päättäneet, että näin ensivaiheessa lippuja vapautetaan myyntiin vain osa ja tilanteen kehittyessä suotuisaan suuntaan kasvatetaan myyntimääriä.

– Meidän työmme, osaamisemme ja velvollisuutemme on tuottaa ihmisille iloa, elämyksiä, muistoja ja ihania hetkiä yhdessä. Meillä on vastuu esiintyjiemme työtilaisuuksista, henkilökuntamme toimeentulosta, yhteistyökumppaneidemme pärjäämisestä ja ennen kaikkea yleisöstämme. Tapahtumien järjestäminen on meidän työtämme, jota teemme niin hyvin ja vastuullisesti kuin osaamme. Lupaamme panostaa ainutlaatuiseen alueeseen, erinomaisiin tarjoiluihin, ennennäkemättömään siisteyteen ja hygieniaan – ja tietysti huikeisiin esiintyjiin, painotti Robert Sainio.