Kuljettajilla oli liikaa vauhtia viime viikolla Laitilassa ja Kustavissa

0

Iltayhdeksän jälkeen keskiviikkona Laitilassa Uudenkaupungintiellä poliisia vastaan tuli auto, joka ajoi satasen rajoitusalueella 158 km/h. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuudenkympin alueella 107 km/h


Keskiviikkona ennen puoltayötä poliisi ajoi kohti Laitilaa, kun vastaan tuli kuudenkympin rajoitusalueella auto, jonka mittarissa oli 107 km/h. Poliisi lähti perään ja pysäytti autoilijan.

Kuljettaja puhalsi 0,47 mg/l. Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Auto vaurioitui pahoin ulosajossa


Lauantaina aamuyön tunteina poliisi sai tehtävän Padontielle Laitilaan. Ilmoituksen mukaan auto oli ajanut ulos tieltä ja katkaissut valotolpan.

Virkavallan saavuttua ketään ei ollut paikalla. Poliisi tavoitti myöhemmin kuljettajan, ja häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Nukahdus rattiin


Sunnuntaina aamuyhdeksältä nuori kuljettaja ajoi henkilöautoa kohti Uuttakaupunkia kantatie 43:lla ja suistui tien oikealle puolelle ojaan törmäten ojarumpuun. Autosta irtosi takapuskuri, mutta kuljettaja ei loukkaantunut.

Tieltä suistumisen syynä oli mahdollisesti nukahdus rattiin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kustavissa hurja takaa-ajo


Sunnuntaiaamulla kymmenen aikaan Kustavissa poliisipartio havaitsi Kustavintiellä auton kääntyvän Iniöntielle. Kääntyminen oli epävarmaa, joten poliisi päätti pysäyttää ajoneuvon ja lähti sen perään. Kun poliisi pyysi autoilijaa pysähtymään valoja väläyttämällä, lähti autoilija poliisia karkuun.

Poliisi seurasi autoilijaa, joka ajoi koko tien leveyttä käyttäen vauhtinaan 120–140 km/h. Noin 1,5 kilometrin pakomatkan jälkeen autoilija menetti ajoneuvonsa hallinnan vasemmalle kääntyvässä mutkassa.

Auto ajautui kulkusuunnassaan oikealle osuen ensin kallioon ja siitä päin latoa. Kuljettaja selvisi auton lennosta ja pyörimisestä. Hän puhalsi 1,33 promillea. Poliisi lähetti kuljettajan jatkotutkimuksiin.