Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi Pohitullissa

0

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen keskiviikkona. Kirjastotalon remontin ja yhä jatkuvan koronaepidemian takia ennakkoäänestys on tänä vuonna siirretty Pohitullin palloiluhallin ala-aulaan. Ensimmäisten joukossa äänestäneiden, Marjo ja Lasse Aaltosen , mielestä uusi äänestystila oli toimiva ja riittävän tilava.

– Auto tuli tosin jätettyä vähän kauas, mutta kävely tekee ihan hyvää, pariskunta tuumi.

Aaltoset äänestävät aina kaikissa vaaleissa ja yleensä ennakkoon.

– Koronaepidemia ei meitä niin pelota että olisimme jättäneet äänestämättä. Olemme kuitenkin saaneet jo sen ensimmäisen rokotteen ja muutenkin noudatamme annettuja suosituksia turvaväleistä ja maskin käytöstä, kertoi Marjo Aaltonen.

Oman ehdokkaan valinnassa Lasse Aaltonen painotti kaupungin hyväksi tehtyä työtä.

– Äänestämäni henkilö on mielestäni tehnyt paljon kaupungin hyväksi ja tulee varmasti tekemään niin myös jatkossa ja siksi hän sai minun ääneni.

Myös Uudenkaupungin keskusvaalilautakunnan sihteeri Outi Verha piti Pohitullin palloiluhallin aulaa sopivana äänestystilana.

– Tämän tilan valinnassa painoi väljyys ja se että äänestäjät on mahdollista ohjata yhdestä ovesta sisään ja toisesta ulos. Näin tarvittavat turvavälit muihin äänestäjiin on helpompi säilyttää, totesi Verha.

Äänestyspaikalla on myös tehty kaikki muu mahdollinen äänestysturvallisuuden eteen. Vaalivirkailijat istuvat erillään toisistaan, joka puolella on tarjolla käsidesiä ja jokaiselle ennakkoäänestäjälle annetaan äänestysnumeron ja oman allekirjoituksen kirjoittamista varten oma kynä.

– Mikäli äänestäjiä on samaan aikaan liikkeellä runsaasti, niin osa ohjataan odottamaan omaa vuoroaan ulkona, sisäänkäynnin katoksen alla, lisäsi Verha.

Uudessakaupungissa ennakkoäänestyspaikkoina toimivat Pohitullin palloiluhallin ala-aula sekä äänestysbussi. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa. Ennakkoäänestys päättyy torstaina 8. kesäkuuta.

Äänestäjien tulee todistaa henkilöllisyytensä äänestyspaikalla, joten henkilöllisyystodistus on syytä ottaa mukaan. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa voimassa oleva poliisin antama henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti.

Äänestyspaikalla tulee käyttää kasvomaskia, huolehtia kahden metrin turvaetäisyydestä ja noudattaa vaalivirkailijoiden antamia ohjeita.