Ehdokashaastattelu: Lapsille ja vanhuksille hyvä kaupunki

0
Johanna Hurme vietti vapaapäivää poikansa Roopen kanssa leikkipuistossa. Osa leikkipuistoista kaipaisi ehdokkaan mielestä uudistamista.

Johanna Hurme on syntynyt Uudessakaupungissa, eikä aio muuttaa täältä mihinkään. Hurme sanoo, ettei edes nuorena harkinnut muuttoa muualle.

– En tiedä, miksi muuttaisin. Täällä on kaikki, mitä tarvitsee. Suuriin kaupunkeihin on lyhyt matka, jos kuitenkin jotain muuta kaipaa.

Hurmeen mielestä Uusikaupunki on hyvä asuinympäristö niin lapsiperheille kuin vanhuksillekin. Hänellä on kolme lasta ja neljäs tulossa marraskuussa. Ikäihmisten arki on tullut tutuksi työn kautta kaupungin kotihoidossa. Lapset ja vanhukset olivat se syy, miksi Hurme päätti lähteä kuntavaaleihin ehdokkaaksi.

– Isä houkutteli minut ehdokkaaksi. Yhden viikonlopun ajan mietin asiaa ja sitten päätin, että miksikäs ei. Onhan se mielenkiintoista nähdä, miten tässä käy.

Se Hurmetta vähän harmittaa, että vaalit siirrettiin. Vaalityö käynnistyi heti alussa reippaasti, sitten tunnelma vähän lässähti. Ehdokas toivoo, että äänestäjät silti jaksavat kiinnostua vaaleista.

Hurme on perussuomalaisten ehdokkaana, kuten hänen isänsäkin. Puoluetta hän mietti kuitenkin tarkkaan.

– Luin perussuomalaisten arvo-ohjelman ennen kuin ilmoittauduin ehdokkaaksi. Halusin varmistaa, että arvot edustavat omiani.

– Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin aina samaa mieltä isän kanssa. Meillä molemmilla on vahvat mielipiteet ja siksi välillä syntyy kinaakin, hän naurahtaa.

Uusikaupunki on Hurmeen mielestä hyvä asuinympäristö vanhemmalle väelle. Kaikki on lähellä ja kaupunki on turvallinen. Hän korostaa, kuinka tärkeä paikka Sakunkulma on.

– Ilman Sakunkulmaa moni yksinasuva olisi yksinäisempi. Sakunkulmaan voi lähteä vaikka syömään. Sakunkulmassa on myös paljon kaikenlaisia tapahtumia, esiintyjiä on usein ja matkojakin on järjestetty, hän kehuu.

Vanhusten palveluissa on silti Hurmeen mielestä myös korjattavaa. Hän toivoo Uuteenkaupunkiin lisää vanhusten hoitopaikkoja.

– Välillä tulee tunne, että ei pysty tekemään mitään, vaikka haluaisi, hän viittaa tilanteisiin, joissa asiakas tarvitsisi kotihoitoa enemmän apua.

Hurme kehuu, että lapset kaupunki on huomioinut hyvin. Esimerkiksi uutta skeittipuistoa perheen lapset odottavat innokkaasti. Hän kiittää kaupunkia myös ekaluokkalaisten Eputus-tapahtumasta sekä lipuista Karjurockin lastenpäivään.

– Juuri tämäntyyppiset huomioimiset saavat lapsiperheet viihtymään Uudessakaupungissa.

Pientä fiilausta Hurme toivoisi leikkipuistoihin, joista osassa leikkivälineet alkavat olla huonokuntoisia. Lisäksi hän kaipaa Santtion uimarantaan kunnostusta.

– Kun olin itse lapsi, vietettiin pitkiä päiviä uimarannassa. Viime kesänä kun olimme lasten kanssa uimassa, ranta oli aika metsittyneen näköinen.

Korona-aikana Hurme on miettinyt Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskusratkaisua, onko sittenkään hyvä rakentaa kaikki toiminnot saman katon alle.

– Jos vielä tulee jokin toinen virus, pitääkö sivistys- ja hyvinvointikeskus laittaa sitten kokonaan kiinni, kun nytkin on ollut etäopetusta ja uimahalli kiinni, hän miettii.

Lisäksi hän epäilee, että lapsista iso koulukeskus voi tuntua pelottavalta.

– Muistan, kun seisoin yläasteen aulassa kartta kädessä ihmettelemässä mihin pitäisi mennä. Mietin, miltä tuntuu ekaluokkalaisesta, joka menee sitten vielä isompaan kouluun.

Sarjassa esitellään kuntavaalien 2021 ehdokkaita, jotka eivät ole aiemmin olleet ehdokkaina tai valtuustossa.

Fakta

ikä: 31
ammatti: lähihoitaja
asuinalue: muuttamassa Haudonsaareen
muut luottamustoimet: varapääluottamusmies