Pääkkö Santtiorannan leirintäalueen yrittäjäksi

0
Santtiorannan leirintäalueen toiminta ja kehittäminen on jatkossa Tapio Pääkön omistaman Vaspuuki Oy:n vastuulla.

Santtion leirintäalueen uudeksi yrittäjäksi on valittu muun muassa Pakkahuonetta ja Golf-ravintolaa pyörittävä Tapio Pääkkö .

Kaupunki kilpailutti leirintäalueen toimintaa tänä keväänä. Ensimmäisellä kierroksella mukaan ilmoittautui vain yksi yritys, joten toisella kierroksella kaupunki lähestyi leirintäalueen toiminnasta kiinnostuneita yrittäjiä suoralla tarjouspyynnöllä. Tarjouslomakkeen leirintäalueen toiminnasta lähettivät Pääkön Vaspuuki Oy, aluetta aiemmin pyörittänyt Blue Camp Oy sekä Uudenkaupungin Sukelluskeskus Oy.

Kaupunki vertaili tarjoukset siten, että hintaa painotettiin korkeintaan 40 pisteellä ja laatua korkeintaan 60 pisteellä. Laadussa huomioitiin tarjoajan laatima liiketoiminta- ja mainontasuunnitelma. Kaikki kolme tarjoajaa kutsuttiin haastattelunomaisiin neuvotteluihin.

Vaspuuki Oy sai korkeimmat pisteet ja yrityksen suunnitelmassa oli pohdittu erityisesti eri käyttäjäryhmien ja sesonkien tuomia mahdollisuuksia. Tarjoajan suunnitelma oli kaikilta osin toteuttamiskelpoinen. Vaspuuki Oy haluaa kehittää Santtiorantaa matkailijoille suunnattujen palveluiden lisäksi myös koko kaupungin virkistysalueena ja yleisenä uimarantana. Vaspuuki Oy on valmis myös itse satsaamaan ja investoimaan alueeseen.

Maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginhallitus päätti, että Santtiorannan leirintäalueen palveluntuottajaksi valitaan Vaspuuki Oy. Kaupunki ja Vaspuuki Oy allekirjoittivat leirintäalueen palvelutuotannosta erillisen kolmevuotisen hankintasopimuksen, joka sisältää myös kaksi optiovuotta.