Penkei ja haitarmusikki

0

Tekstariteemu kirjot, etteivä meijä ikkäsen, joit häne miälestäs kaupunkis on parisata, muut tahrosis ko penkei ja haitarmusikki. Poik o aika oikkias. Kyll täsä iäs vaa, aika ussenki tartte paika mihi ahteris flättä, ja haitarmusikki tuntu kans valla raarilt.

Hyväl omaltunnol me kuitenki siin penkil nökötetä ja ajatella, mitä kaikki tämä sukupolv o aikka saanu: äitiysloma (aikasemmin kolm kuukaut), vanhemmatte vapa, isyysvapa, kotihoiron tuki, ilmane päivähoito, ilmasek koulu (me maksetti kansakoulu jälkke lukukausmaksu, kirja ja ruak), opinotuki, tyättömyyskorvaus, toimentulotuki, asumistuki, opintotuki, pekkaspäivä, talviloma ja lomaraha.

Veroje lisäks maksetti viäl opintolainan korko 4% ja asuntolainast 10–13%. Nii, ett jämt tyytyväissi ittehen saara olla. Se hyvä pual ol siihe aikka, ett ikä valmistus, niin kyll töit sai, ny o yhre eine surkkiamppa, kotei ussemmanka tutkinno suarittanu nuare löyr paikkatas.

Siin suhtes o aik kans muuttunu, ettei ennemuino vanhuksi haukuttu. Vanha inhmise kyll siunailiva nuarte meininkki, mutt aika ystävällises miäles. Se, ettei me oikke lämmet silll Sihy-hankkel johtu kyll varmaste siit, ett on totuttu tuhlama se verra ikä raha o.

Ja ko nelikymment luvul käytettin kaik tarkaste loppu, kiärrätetti ja säästetti, nii käypästen pytinkie repelemine tuntu valla ourolt. Mutt ikä Sihy maksu ruppeva oikken tuntuma, nii me olla Sannol, yksmiäline valtuusto o vaihtunu ja ne virkmiähekki, kuk ova pualiks väkisi sitä hanket ajanu, ova eläkkel. Jäljel ova muu veromaksaja, sääki Teksarteemu, toivottavaste saat rahallen vastinet.

Kyll mä mialummi näkissi, ett kaupunk tukis niit yrittäji, kuk ova koronan tähre suuris vaikeuksis, vallanki, ikä valtiolt on tullu siihen tarkotuksehe raha. Ei kai sen tarkotuksen ol peitellä entissi virhei.

Ja kuules poik, ikä sä tämä ikkäsen kuunteles hevi rocki ja räppi, nii se aikkaste nuarte miälest se kuulosta jämt samankaltaselt, ikä haitarmusikki ny sun korvilles.

Ny taira men koettama, ett jos rarios olsis sitä haitarmusikki, ei kovi usse ol.

Yks flik