Peukutus palveluille

0

Omien kokemustemme perusteella voin vilpittömästi todeta, että meillä Uudessakaupungissa voidaan olla monessa suhteessa tyytyväisiä hyvin toimiviin terveyspalveluihin.

Lähisairaala, sekä erikoissairaanhoito että perusterveydenhoito, ovat saaneet paljon myönteistä palautetta. Henkilökunta on osaavaa ja ystävällistä. Kotisairaala on todella hieno hoitomuoto. Olet sairaalaosaston kirjoilla ja saat palvelut kotiin vaikka kolme kertaa päivässä, jos on tarpeen. Turha makuuttaminen sairaalaosastolla ei palvele ketään. Myös kotisairaalan vastuuntuntoinen henkilökunta on ammattitaitoista ja aina ystävällistä. Potilaan turvallisuudentunne on taattu.

Erikoissairaanhoidon palvelut eivät huonontuneet, kuten jossain vaiheessa pelättiin, vaan päinvastoin palveluja on monin paikoin parannettu eikä suinkaan viety pois Uudestakaupungista. Lähes kaikki poliklinikkapalvelu tarjotaan täällä, erikoissairaanhoidon lääkärit tulevat tänne eikä potilaan tarvitse matkustaa Turkuun. On hienoa, että Uudessakaupungissa voidaan hoitaa lähes kaikki kuvantamispalvelut, jopa magneettikuvauksetkin osittain. Lääkehoitopoliklinikka pystyy hoitamaan vaativimmatkin infuusiohoidot paikallisten ammattilaisten ja erikoissairaanhoidon Turun yksikön yhteistyöllä.

Vaan miten tuleva soteuudistus sitten tulee vaikuttamaan koko sosiaali- ja terveyspalveluiden laatuun ja saatavuuteen. Sote-uudistus siirtää päätöksenteon Turkuun.

Monen muun tavoin Turku-keskeisyys huolestuttaa minuakin, mutta valitsemalla hyvinvointialueen hallintoon asiantuntevia ja yhteistyökykyisiä edustajia, jotka myös aidosti edustavat kotikaupunkiamme, pystymme säilyttämään nykyiset palvelut ja jopa parantamaan niitä. Yhteistyö erityisesti Loimaan ja Salon kanssa on tärkeää, samoin muidenkin Turun ulkopuolisten kuntien kanssa. Kaikkihan eivät tulle saamaan yhtäkään edustajapaikkaa hyvinvointialueen valtuustoon.

Nämä ovatkin uuden valtuuston tärkeimmät henkilövalinnat, sillä tavallaan heidän mukanaan siirtyy suurin osa, noin 60 prosenttia, kaupungin talousarviosta päätettäväksi Turussa.

Merja Koski (sd.)