Public house Olkkari avaa ovensa huomenna

1
Captains makasiinin ja Public house Olohuoneen yrittäjä Rainer Nyman ja hänen vaimonsa sisko, ravintola- ja baarialan ammattilainen Anja Lyytikäinen ovat ideoineet ja remontoineet Alisellekadulle uutta kaiken kansan viihtymispaikkaa.

Alisellekadulle huomenna perjantaina aukeava Public house Olkkari on tuorein vahvistus kaupungin ravintola- ja baarivalikoimaan. Yrityksen takana on rannassa Captain´s makasiinia pyörittävä Rainer Nyman.

– Ideana on luoda jokaiselle uusikaupunkilaiselle sopiva kakkosolohuone. Haluan ympärivuotisella toiminnalla elävöittää kaupungin keskustaa. Tarjolla on urheilua, hyvää juomaa ja erilaisia sormisyötäviä, Nyman sanoo.

Olkkariin on sisälle tulossa 48 asiakaspaikkaa, joista nykyisten koronarajoitusten aikana on käytössä puolet. Rakennuksen sisäpihalle on tulossa 25-paikkainen terassi. Aukioloajat riippuvat koronarajoituksista.

– Tummasävyiseen tilaan tehdään toiseen reunaan sohvista oleskelualueita ja toiselle puolelle pöytiä ja tuoleja. Ikkunoiden ääreen on jo asennettu pystypöydät, joista voi seurata keskustan liikennettä, Nyman paljastaa.

Tilaan on rakennettu baaritiski ja asentamista odottavat vielä kolme isoa televisiota, joihin Nyman on hankkinut kanavapaketit urheilua varten. Paikan päälle voi tulla katsomaan vaikkapa jääkiekon MM-otteluita sekä jalkapallon EM-kisoja. Jos penkkiurheilu ei tunnu omalta, voi napostelun lomassa pelata myös lautapelejä.

– Olen kiinteistössä kaupungin vuokralaisena. Remontti aloitettiin nopealla aikataululla toukokuussa ja sen avulla olen saanut henkilökunnalleni töitä, koska ravintolarajoitukset ovat rokottaneet alaa kovasti, Nyman kertoo.

Olkkarin tiloihin on rakennettu keittiö, jonne tulee neljä rasvakeitintä. Tarjolla on jatkossa erilaista friteerattua sormisyötävää.

– Kukkakaalia, wingsejä, sipulirenkaita ja frittimuikkuja nyt ainakin. Tarjolle tulee siidereitä, viinejä ja oluita. Alamme järjestää myös olutmaisteluiltoja. Kaupungissa on kuulemma aiemmin ollut olutseura, joten senkin elvyttämistä voisi harkita, Nyman pohtii.

Nyman on suunnitellut Olkkarin tilaa omien työntekijöidensä ideoiden pohjalta. Apuna on myös monelle tuttu remonttimies J-P ”Jukitsu” Hyytiä. Seuraavaksi tilan kattoon kiinnitetään rakenteita äänieristysverhoja varten, jotta tiloja on mahdollista jakaa pienempiin osioihin, jos jokin porukka kaipaa yksityisempää tilaa.

– Seuraavaksi haemme luvan rannan Captain´s makasiinin terassin kattamiseksi, jotta saisimme tehtyä siihen kiinteän huopakaton ja asennettua ilmalämpöpumpun. Suunnitelmissa on pitää rannan makasiini auki jatkossa ympärivuotisesti ja Olkkari tukee tätä toimintaa, Nyman kertoo.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.