Puistonpenkkejä ja hanurimusiikkia

0

Tekstailija kirjoitti 11.5.: ”Ukista löytyy korkeintaan muutama sata iäkkäämpää, jotka vastustavat muutenkin kaikkea paitsi puistonpenkkejä ja hanurimusiikkia.” Tiedoksi kirjoittajalle, että 800 kaiken ikäistä ukilaista allekirjoitti kahdessa viikossa adressin Viikaisten koulun säilyttämisen puolesta. He ymmärtävät arvostaa sodan jälkeisen jälleenrakennuksen saavutuksia ja yhteistä kulttuuriperintöämme.

Pitkin vuotta Sihyn kannattajat ovat uhonneet, että aivan valtaosa kaupunkilaisista kannattaa uutta mammuttilaitosta (97,5 m x 167 m = kaksi ruutukaavakorttelia) ja vanhojen koulujen hävittämistä. Parhaat väitteet ilmoittavat yli 90 prosentin kannatuksesta. Samoin on uhottu, että milloin tahansa voidaan kerätä paljon suurempi nimilista Sihyn puolesta. Nyt olisi oiva näytön paikka, kun vaalit ovat ovella.

Pankaa siis kannattajat toimeksi ja kerätkää parissa viikossa edes 800 nimeä, niin tiedämme paremmin uutta valtuustoa varten mitä kaupungissa kannatetaan. Vai puuttuuko uskallus epävarman tuloksen vuoksi?

Seppo Lohtaja

kouluvaari

Uusikaupunki