Pumptrack, padel ja frisbee

0

Taitavat otsikon termit olla monelle iäkkäämmälle outoja. Kaikki liittyvät liikuntaan ja on sikäli jännä sattuma, että niitten suorituspaikkoja rakennetaan juuri nyt Sorvakon alueelle.

Pumptrack on nuorison skeittirata, joka nousee Leijonapuiston itäpäähän ja lienee lajissaan Suomen suurimpia. Hintaa sille kertyy 350 000 euroa. Eipä ollut yllätys, että valtuusto siitä aikanaan äänesti. Kokoomukselle olisi riittänyt 60 000 euron rata.

Padel on mailapelinä tenniksen ja squashin risteytys. Kaksi kenttää on nousemassa suoraan Pakkahuonetta vastapäätä keskelle Sorvakon rantapuistoa. Kentät eivät ole avonaisia vaan niissä on korkeat, umpinaiset päädyt ja sivuilla teräsverkkoaidat. Ja varmaan pelaajat jonkin WC- ja huoltokontin tarvitsevat.

Kaupunki (kh 1.2.2021) vuokrasi padel-yhtiölle 1 000 m2 alueen 750 euron vuokralla/v. 10 vuodeksi. Kaupunki saa vuokratuloja koko ajalta siten yhteensä 7 500. Kun kaupunki teknisen johtaja Nikkarin päätöksellä avustaa ko. yritystä pohjatöitten urakassa yli 27 000 eurolla niin tappiolle jäädään 20 000. Kenttien tieltä joutuvat väistymään sekä koripallo- että lentopallokentät, koska ne eivät ole ”vetovoimatekijöitä”.

Kaupunginhallitus päätti vuokraamisen yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksestä ja arkkitehdin valmistelusta. Mikäli kentät aiheuttavat melu- tai maisemahaittoja, tiedätte mistä voi kysellä perusteluja sille, miksi ei esim. Suukarin veneveistämön tyhjä alue kelvannut Padel oy:lle?

Frisbeegolfrataa ollaan rakentamassa Sorvakon pururadan reunamille. Täyspitkä 18-väyläinen rata korvaa vanhan eli uimahallin takana olevan. Rata tehdään kaupungin oman väen voimin kohtuullisella 40 000 euron investoinnilla. Väylät ovat siten suunniteltuja, että jatkossakin Sorvakon kuntopoluilla voi liikkua turvallisesti.

Liikunta on parasta lääkettä moneen vaivaan. On pelkästään hieno asia, että kaupunki tarjoaa nuorille erilaisia liikunnan muotoja. Ja hyvin ymmärrän sen, että heillä on erilaiset liikuntaharrastukset kuin meillä aikoinaan.

Se tässä vähän karvastelee, että padel vei sen kirsikkapuistolle suunnitellun paraatipaikan, mutta todella upea on Olganpuistokin – kiitos siitä!

Tarmo Kangas

kaup.valt. (kok)