Pumptrackin kurvit jo näkyvissä

0
Radan profiilin rakentajat tulivat Joensuusta. Urakka vaatii tietotaitoa, jota Rujo ry:n porukalla on.

Uusikaupunki

Kaupunginlahden rannalle on ilmestynyt kukkuloita ja kurvikasta rataa. Joensuulaiset Rujon rakentajat ovat viimeistelleet skeittiradan profiilia. Tällä viikolla asfalttimiehet tekevät radalle pintaa.

– Seuraavaksi alkaa betonirakenteiden valu. Rataa ei missään nimessä saa käyttää, vaikka valmiilta alkaa näyttää. Nyt vain malttia, että pinta saa rauhassa kuivua, eikä siihen tule vaurioita. Muuten radan avaaminen viivästyy, projektipäällikkö Juhana Koivisto Trail it Oy:sta varoittelee.

Hankkeen pääurakoitsijaTrail it Oy on erikoistunut liikuntapaikkarakentamiseen. Yritys on suunnitellut ja toteuttanut useita skeitti-, pumptrack- ja bikepark-ratkaisuja eri puolille Suomea.

Koivisto kehuu, että näin hienoon paikkaan he eivät kuitenkaan ole rakentaneet koskaan ennen:

– Veikkaan, että skeittipuisto vetää kävijöitä ympäri Suomea. Paikka varmasti houkuttaa ihmisiä, kun Kaupunginlahti on ihan vieressä ja kaupunki avautuu lahden suuntaan. Paikka on urbaanin ja idyllisen ympäristön yhdistelmä, hän hehkuttaa.

Uuteenkaupunkiin rakennetaan integroitua ratkaisua, jossa on pumptrack-rata ja betoninen skeittiparkki. Ratkaisu mahdollistaa harrastamisen monella välineellä. Tulevaa skeittipuistoa voivat käyttää skeittaajat, scoottaajat eli potkulautailijat, pyöräilijät ja rullaluistelijat.

Skeittialuetta tulee yhteensä noin 300 neliötä, pumptrackia vajaa 1000 neliötä. Hankesuunnittelu tehtiin niin perusteellisesti, että rakentamisvaiheessa ei ole juuri muutoksia tehty.

– Mitä nyt skeittiparkin korkeutta nostettu muodoissa, mikä käyttäjien kannalta on vain myönteistä, Koivisto lisää.

Trail it Oy:n kunnianhimoisena tavoitteena on saada skeittipuisto valmiiksi kesäkuun aikana.

Betonitöiden jälkeen on vielä maisemointityöt ja aluerakenteiden loppuun saattaminen, kuten vihertyöt ja valaistus.

Trail it on järjestänyt yleensä rakentamissaan skeittipuistoissa myös näyttävät avajaiset, joissa on ollut skeittinäytöksiä, musiikkia ja tarjoilua. Valitettavasti virallisia avajaisia Uudessakaupungissa ei näillä näkymin ole luvassa:

– Viime kesänä jouduimme koronan vuoksi perumaan kaikki avajaiset. Näyttää vielä siltä, ettei tänäkään kesänä avajaisia voida järjestää, mutta toivotaan, että rajoitukset höllentyvät.