Ravintolarajoitusten jatko pettymys yrittäjille

0
Ravintola-alan uudet rajoitukset tarkoittavat ainakin uusia lomautuksia. Toistaiseksi vain marginaalinen määrä korona-ajan lomautuksia on vaihtunut irtisanomisiksi Varsinais-Suomessa, kertoo tiistaina julkaistu Työllisyyskatsaus. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Ravintola- ja anniskelurajoitukset jatkuvat toistaiseksi viidessä maakunnassa, myös Varsinais-Suomessa. Anniskelun on edelleen päätyttävä kello 17 ja anniskelupaikat, kuten baarit, pubit ja yökerhot voivat olla auki iltakuuteen, ruokaravintoloiden ja kahviloiden sulkiessa ovensa kello 19.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter on pettynyt päätökseen.

– Edellytykset asiakaspaikkojen ja anniskelun rajoittamiselle ovat olemattomat. Ilmaantuvuuslukumme on laskenut alle tammi-helmikuun tason, jolloin ruokaravintolat saivat ottaa sisään 75 prosenttia asiakkaista ja ravintolat saivat olla auki kello 23 asti, Munter sanoo.

Monessa ravintola-alan yrityksessä ollaan katastrofaalisessa tilanteessa. Kassat ovat tyhjiä ja tukia ei ole saatu. Suurin osa ruokaravintoloiden myynnistä tehdään nimenomaan ilta-aikaan ja lounasmyynti on varsinkin kaupungeissa etätöiden vuoksi vähäistä.

– Yrittäjäkentällä odotettiin toiveikkaina, että hallitus viimein lieventäisi rajoituksia. Tiukat aukiolo- ja anniskelurajoitukset tarkoittavat käytännössä ravintolasulun jatkumista ilman mahdollisuutta valtion maksamaan sulkemiskorvaukseen, Munter toteaa.

Alan yrittäjien mukaan anniskelun salliminen edes kahdella lisätunnilla mahdollistaisi monessa ravintolassa kannattavan illalliskattauksen ja siten töitä monelle.