Ravintolarajoitusten jatko pettymys yrittäjille

0
Ravintola-alan uudet rajoitukset tarkoittavat ainakin uusia lomautuksia. Toistaiseksi vain marginaalinen määrä korona-ajan lomautuksia on vaihtunut irtisanomisiksi Varsinais-Suomessa, kertoo tiistaina julkaistu Työllisyyskatsaus. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Ravintola- ja anniskelurajoitukset jatkuvat toistaiseksi viidessä maakunnassa, myös Varsinais-Suomessa. Anniskelun on edelleen päätyttävä kello 17 ja anniskelupaikat, kuten baarit, pubit ja yökerhot voivat olla auki iltakuuteen, ruokaravintoloiden ja kahviloiden sulkiessa ovensa kello 19.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter on pettynyt päätökseen.

– Edellytykset asiakaspaikkojen ja anniskelun rajoittamiselle ovat olemattomat. Ilmaantuvuuslukumme on laskenut alle tammi-helmikuun tason, jolloin ruokaravintolat saivat ottaa sisään 75 prosenttia asiakkaista ja ravintolat saivat olla auki kello 23 asti, Munter sanoo.

Monessa ravintola-alan yrityksessä ollaan katastrofaalisessa tilanteessa. Kassat ovat tyhjiä ja tukia ei ole saatu. Suurin osa ruokaravintoloiden myynnistä tehdään nimenomaan ilta-aikaan ja lounasmyynti on varsinkin kaupungeissa etätöiden vuoksi vähäistä.

– Yrittäjäkentällä odotettiin toiveikkaina, että hallitus viimein lieventäisi rajoituksia. Tiukat aukiolo- ja anniskelurajoitukset tarkoittavat käytännössä ravintolasulun jatkumista ilman mahdollisuutta valtion maksamaan sulkemiskorvaukseen, Munter toteaa.

Alan yrittäjien mukaan anniskelun salliminen edes kahdella lisätunnilla mahdollistaisi monessa ravintolassa kannattavan illalliskattauksen ja siten töitä monelle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here