Rokottamo avataan maanantaina

0
Rokottamon tilat valmistuvat Välskärintielle sairaalan entisen ruokalana tiloihin. Ovet avataan maanantaina.

Uudenkaupungin perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella avataan ensi maanantaina uusi tila koronarokotuksia varten. Rokottamoksi kutsuttu tila sijaitsee Uudenkaupungin virastotalon vieressä, kiinteistössä, missä aiemmin on toiminut mm. sairaalan ruokala ja työterapiatilat.

– Kiinteistön eteen ja ulko-oviin tulee opasteet ja pihalle lippuviiri, joten Rokottamon tulisi olla helposti löydettävissä, kuvaili ennaltaehkäisevän terveydenhuollon esimies Taru Elo.

Uusia, suurten massojen koronarokotuksia varten soveltuvia tiloja on etsitty jo pitkään.

– Tämän uuden Rokottamon etuina on se, että asiakkaat pystytään ohjaamaan yhdestä ovesta sisään ja toisesta ulos. Tila sijaitsee maantasolla ja parkkipaikkoja löytyy aivan vierestä. Varaamme vielä rokotuksiin tuleville asiakkaille erikseen parkkipaikkoja suoraan Rokottaman edestä, selvitti Elo.

Tiloihin pystytetään parhaillaan kuusi erillistä rokotepistettä kahden erillisen käytävän varrelle.

– Näin pystymme sekä rokottamaan nopeassa tahdissa suuren määrän ihmisiä, mutta myös huolehtimaan rokotettavaksi tulevien henkilöiden turvallisuudesta, kertoi terveydenhoitaja Linda Ala-Äijälä.

Rokottamo avaa ovensa maanantaina ja siellä rokotetaan ne henkilöt, jotka eivät vielä ole saaneet koronarokotusta.

– He, jotka ovat jo saaneet yhden koronarokotteen, hakevat vahvisterokotteen sieltä samasta paikasta missä saivat sen ensimmäisenkin rokotuksen . Eli jos sinulle on annettu koronarokote Uudenkaupungin terveyskeskuksen tiloissa, niin menet hakemaan myös sen toisen rokotteen terveyskeskuksesta. Jos saat nyt ensi viikosta alkaen ensimmäisen rokotteen, niin tulet tänne Rokottamoon Välskärintielle, opasti Elo.

Koronarokotusten antaminen jatkuu joka toinen viikko myös Pyhärannan, Kustavin, Taivassalon ja Vehmaan terveysasemilla.

– Yhteistoiminta-alueen asukkaat saavat itse päättää minne menevät rokotettaviksi. Rokottamo palvelee uusikaupunkilaisten lisäksi myös Pyhärannan, Vehmaan, Taivassalon ja Kustavin asukkaita.

– Vapaa-ajan asukkaiden on sen sijaan haettava koronarokotus omasta kotikunnastaan. Heidän rokottamiseen eivät meidän resurssit riitä, painotti Elo.

Poikkeuksen muodostavat ne kesäasukkaat, jotka ovat teneet virallisen tk-vaihdon, tai joilla on maksusitoumus omasta kotikunnasta.

– Toivomme asiakkaiden käyttävän pääsääntöisesti nettiajanvarausta, sillä puhelinpalvelumme on erittäin ruuhkautunut. Netistä aikaa varattaessa tulee olla tarkkana siinä että varaa ajan todellakin covid-rokotukseen ja haluamaansa toimipisteeseen, opasti Linda Ala-Äijälä.