Salosen tontin kerrostalohanke keskustassa etenee jälleen

0
Rantakadun ja Liljalaaksonkadun tontille suunnitellaan betonirakenteista kuusikerroksista kerrostaloa, johon tulisi noin 40 asuntoa. Havainnekuvat voivat vielä muuttua kaupungin rakennusvalvojan kommenttien jälkeen.

Rantakadun ja Liljalaaksonkadun kulman kerrostalohanke on jälleen etenemässä. Aikaisemmin Lehto Tilat Oy suunnitteli entiselle Salosen talon tontille senioritaloa, mutta nyt tontin omistus on siirtynyt saman konsernin Lehto Asunnot Oy:lle ja talosta suunnitellaan tavallista asuinkerrostaloa kaikelle kansalle.

– Aiempaa hanketta vetänyt porukka on siirtynyt Lehdolta muihin yrityksiin ja meille tuli vähän yllätyksenä, että omistamme yhä tontin kaupungin keskustassa. Tieto ei ollut ehtinyt sisaryhtiöltä toiselle, mutta kaupungin rakennusvalvonnasta otettiin meihin yhteyttä ja muistutettiin tontista, Lehto Asunnot Oy:n hankepäällikkö Tomi Rumpunen kertoo.

Rumpusella on sukulaisia ja ystäviä Uudessakaupungissa. Hän käy myös ahkerasti mökkeilemässä Lepäisten suunnalla. Hänellä on henkilökohtainen palo saada rakennushanke toteutettua.

– Ja onhan se kaupungin keskustassa tyhjillään oleva tontti melko ruma, joten olisihan se jo senkin takia syytä saada rakentumaan. Kaupungista on tullut paljon positiivisia uutisia työpaikkatilanteen suhteen, sana hankkeen käynnistymisestä on kiirinyt ja kiinnostuneet kaupunkilaiset ovat olleet yhteydessä myös meihin päin, Rumpunen lisää.

Kerrostalohanke käynnistyi siis uudestaan täysin puhtaalta pöydältä. Nyt tontille suunnitellaan betonirakenteista kuusikerroksista kerrostaloa, johon on tulossa noin 40 asuntoa. Taloon tehdään ainakin yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Jos neljän huoneen ja keittiön asunnoille riittää kysyntää, niin nykysuunnitelmat taipuvat Rumpusen mukaan myös siihen.

– Suurimmista asunnoista avautuvat parvekkeet etelään eli Kaupunginlahden rannalle. Hieman pienempien asuntojen parvekkeet ovat länteen ja yksiöiden ranskalaiset parvekkeet avautuvat itään, Rumpunen kuvailee.

Talon asunnot on suunniteltu Uudenkaupungin markkinoille niin, että ne ovat tilavampia kuin Lehdon tavanomaiset asunnot ja myös esteettömyys on huomioitu.

– Emme ole tekemässä senioritaloa, mutta kyllähän talo varmasti kiinnostaa myös vanhempaa väkeä, jotka hakeutuvat reuna-alueiden omakotitaloista keskustaan asumaan, Rumpunen summaa.

Talo sijoitetaan samalle paikalle tontille, johon aikaisempaakin taloa suunniteltiin. Tällä vältetään mahdolliset uudet arkeologiset kaivaukset tontilla.

– Talon ylimpään kerrokseen tulee asuntojen lisäksi taloyhtiön saunatilat ja mahdollisesti muuta yhteistä oleskelutilaa. Taloon tulee kauttaaltaan vaaleat pinnat ja moderni tyyli. Asukas pääsee myös itse vaikuttamaan talon pintaratkaisuihin, Rumpunen lisää.

Tällä hetkellä Lehto Asunnot neuvottelee kaupungin rakennusvalvonnan kanssa talon suunnitelmista. Yhteistyö kaupungin kanssa on Rumpusen mukaan sujunut hyvin.

– Kun saamme heidän kanssaan sovittua lopulliset suuntaviivat, niin käynnistämme ennakkomarkkinoinnin. Kun puolet asunnoista on varattu, niin kohteen rakentaminen voidaan käynnistää.

– Viimeistään talvella saisimme käynnistettyä maanpohjatyöt ja kevättalvella kuokka isketään maahan. Jos kaikki menee hyvin, niin asumaan pääsisi viimeistään keväällä 2023, Rumpunen kertoo.

Talon pihalle tehdään 15 auton katos sekä järjestetään lisäksi muutamia tolppapaikkoja autoille. Pihaan on tulossa myös polkupyörävarasto.

– Taloa ei ole tarkoitus ylihinnoitella kaupungin hintatasoon nähden, vaan tarkoitus olisi hinnoitella asunnot niin, että talo saadaan oikeasti rakentumaan, Rumpunen korostaa.