Santtiorannasta yleinen virkistysalue

0

Kaupunki on kilpailuttanut Santtiorannan leirintäalueen toiminnan. Tarjouskisan voitti Pakkahuonetta ja Golf-ravintolaa pyörittävä yrittäjä Tapio Pääkkö.

Pääkkö tunnetaan Uudessakaupungissa innovatiivisena ja aikaansaavana yrittäjänä, siksi odotukset ovat nyt korkealla, kun hän ottaa vetovastuun Santtiorannasta.

Santtiorannan leirintäalue on ollut jo pitkään pienoinen murheenkryyni. Kaupunki on investoinut leirintäalueeseen vuosittain noin 20 000 euroa. Tällä summalla leirintäalue on saatu pysymään käytössä, mutta uudistuksiin raha ei ole riittänyt. 11 kesää leirintäaluetta pitäneen Blue Camp Oy:n vetäjä Pasi Poukka esittikin viime kesänä pitkän listan investointitarpeista.

Kaupungissa on käväissyt sellainenkin ajatus, että leirintäalueen toiminta lopetettaisiin tykkänään. Onneksi tähän ei päädytty, sillä kuten Poukka viime kesänä totesi, Santtioranta on upea luonnonomainen keidas keskellä kaupunkia ja rannan auringonlaskut sellaisia, ettei niihin kyllästy ikinä (US 9.7.2020). Lisäksi Santtioranta sijaitsee harvinaisen hyvässä paikassa. Harvassa Suomen kaupungissa leirintäalue on vain vartin kävelymatkan tai viiden minuutin pyöräilyn päässä keskustan huvituksista.

Blue Camp Oy oli mukana tämänkin kevään kilpailutuksessa. Uuden yrittäjän tarttuminen leirintäalueen kehittämiseen voi virkistää, ainakin Pääkön yrityksen Vaspuuki Oy:n suunnitelmat kuulostavat lupaavilta. Tarjouksessa oli pohdittu leirintäalueen käyttöä eri käyttäjäryhmien näkökulmista sekä mietitty myös eri sesonkien tuomia mahdollisuuksia. Yrittäjä lupasi myös itse investoida Santtiorantaan.

Erityisesti Pääkön ajatus kehittää Santtiorantaa koko kaupungin virkistysalueena ja yleisenä uimarantana on hyvä suunta. Viime vuosina leirintäalueella on ollut kesän aikana 3 000– 5 000 kävijää. Kun alueella käy matkailijoiden lisäksi enemmän myös päiväkävijöitä, kävijämäärä voi hyvinkin jopa kaksinkertaistua. Se taas antaa pontta palveluiden kehittämiselle jatkossa.

Toivottavasti yrittäjä saa myös kaupungilta kaipaamansa investointituen. Santtiorannasta voi hyvinkin tulla vetovoimainen kaupungin keidas.

Teija Uitto