Sorvakkoon rakennetaan täyspitkä frisbeegolfrata

0

Uudenkaupungin Sorvakon ja Nupumäen alueelle rakennetaan 18-väyläinen frisbeegolfrata. 3,5 kilometriä pitkän radan suunnittelusta vastaavat Uudenkaupungin kaupungin vihertyönjohtaja Juha Hukka ja Prodigy Disc Europen Seppo Paju.

Hankkeen toimenpidelupa laitettiin vireille maaliskuussa 2020. Lupapäätös radalle myönnettiin viime vuoden loppupuolella ja rakennustyöt aloitettiin metsäisten väyläosuuksien raivaamisella.

Rata sijoittui kokonaisuudessaan kaupungin maa-alueelle. Rata alkaa venerannan pysäköintipaikalta ja puoliväliin tulee levähdyspaikka, josta aukeaa näkymä golfkentän suuntaan. Levähdyspaikka on kaikkien käytettävissä, ei pelkästään frisbeegolfin harrastajien.

Metsäisten osuuksien lisäksi reitin varrella on avoimia niittyväyliä. Maisemapeltojen viljelysuunnittelu ja niittyjen perustaminen on tilattu ProAgria Länsi-Suomi / Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisilta.

Koska radan niittyosuuksia rakennetaan muokkaamattomasta pellosta, rata avataan käyttöön vasta siinä vaiheessa kesää, kun heittoväylien nurmikko on kasvanut riittävästi ja kestää kulutusta.

Lisää aiheesta lauantain Uudenkaupungin Sanomissa.