Turve ja huoltovarmuus

0

Suomalaiseen luonnonvaraan perustuva turvetuotanto ajetaan nyt kovalla politiikalla alas. Turve on taloudellisesti tärkeä ja se on osa Suomen huoltovarmuutta. Ilmastonmuutoksen kannalta tällaisessa asiassa pitää olla talouden kannalta järkevä siirtymisaika. Nyt tehdyt äkkipäätökset eivät ole asiallisia. Turvetyö on rankkaa työtä.

Olen takavuosina kulolentäjänä päässyt näkemään tätä työtä Pohjanmaan laajoilla alueilla. Kuumalla kesäilmalla turve on myös herkästi syttyvää muutamissa työvaiheissa. Olen lentäjänä ollut avustajana tällaisessa hälytystehtävässä.

Tässä työssä oppi kunnioittamaan turvetyömiehiä ja palomiehiä, sekä poliisin ja hälytyskeskusten ihmisten yhteistyötä.

Inhimillisesti katsoen vihreä politiikka on nyt raakaa valtapolitiikkaa.

Myös huoltovarmuus on unohtunut.

Kauno Pietilä

Kalanti