Tuula Amberla julkaisee uuden kappaleen

0
Tuula Amberlan uusi kappale julkaistaan ensi viikolla.

– Koko maailma on ollut jumissa vuoden; ei keikkoja, ei matkoja, ei juhlia. Olotila alkaa olla epätodellinen, välillä on tunne, että on suljettuna johonkin paikkaan, mistä ei ole enää ulospääsyä, Tuula Amberla toteaa.

– Mutta onneksi meillä on mielikuvitus! Positiivisten ajatusten voimalla pääsemme eteenpäin, maapallon toiselle puolelle tai vaikkapa Pariisiin!

Lulu -hitillään ja uniikilla soundillaan koko kansan tietoisuuteen vuonna 1984 noussut Tuula Amberla on levyttänyt 1980-luvulta lähtien.

Vuonna 2018 hän teki näyttävän paluun peräti 14 vuoden julkaisutauon jälkeen. Amberlan kappaleet, kuten Anna äiti puhaltaa, Korppi, Auto sammui maantien laitaan, Pienet sanat ja Tyttö kampaa märkää tukkaa luotaavat inhimillistä elämää ajattomasti.

Nyt tarinat saavat jälleen jatkoa – torstaina 6.5. hän julkaisee uuden Mieli lähtee lentämään -singlen.

– Näinä aikoina mielikuvituksen voima on ollut suuri; vaikka olisit suljettuna neljän seinän sisään ja et pääsisi enää ylös tuolista, voit unelmoida! Voit sulkea silmääsi ja kulkea niitä öisiä katuja, jotka muistat ja olet kokenut. Eikä sen tarvitse olla totta. Se voikin olla elokuvasta, maalauksesta tai matkaoppaasta, mutta sinä voit päästä sinne mielikuvituksessasi. Tuntea ne tuoksut ja ajatella, että tuolla minä vielä kuljen! Tulette näkemään! Uudenkaupungin kirjastossa työskentelevä Amberla kuvailee.

Uusi single on Tuulan mukaan ”todellinen lähituote”, sillä se on miksattu ja sovitettu Turussa. – Masteroinnissa turvauduimme kuitenkin kaukomatkailuun, sillä sen teki Gustav Brunn All in Audio -studiossa, Malmössa.