Ugin paikallisliikennekokeilu etenee

0

Uusikaupunki on jo pari vuotta yrittänyt saada kaupunkialueen paikallisliikennekokeilua käyntiin. Kaupungin oma rahoitus ja tuleva Ely-rahoitus mahdollistavat kokeilun. Ely on mukana edellyttäen, että toteutustapa on nykyaikainen. Kokonaisrahoitus on noin 200 000 euroa.

Viime syksynä valittiin järjestelmän tuottajaksi ViaVan-niminen yritys. Yhtäkkiä loppuvuonna yritys lopetti toimintansa Suomessa. ViaVanin lopettaminen ja korona keskeyttivät projektin.

Konsultin avulla ryhdyttiin kartoittamaan uutta järjestelmän tuottajaa. Nyt tarjouskilpailu on käynnistetty ja uusi kumppani valitaan toukokuussa. Kun tuottaja on valittu, kilpailutetaan liikennöitsijä.

Tavoite on käynnistää kokeilu elokuussa. Sovelluksen avulla tai puhelimitse voidaan tilata kuljetus. Liikennöitsijä ilmoittaa tilaajalle kellonajan ja paikan mistä asiakas noudetaan. Nouto tapahtuu mahdollisimman läheltä tilaajan kotia. Jos järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla, voidaan siirtyä perinteiseen reittiliikenteeseen. Kuljetustaksa tulee olemaan pieni, ehkäpä pari, kolme euroa. Hinta sovitaan neuvottelussa liikennöitsijän kanssa.

Heikki Wala

Kh:n 2.vpj

Pro Uusikaupunki