Ugin ulkoliikuntapaikat Suomen hienoimpia

0

Uuteenkaupunkiin on parin viime vuoden aikana rakennettu uusia liikuntapaikkoja tiiviiseen tahtiin. Jo niiden luetteleminen melkein hengästyttää: Ykskoivuun on rakennettu kuntoportaat, eri puolille kaupunkia hankittu uusia ulkokuntosalilaitteita, Lokalahdella laajennettu kuntosalia ja KaPa rakensi viime vuonna Kalantiin uuden frisbeegolfradan.

Tänä kesänä Kaupunginlahden rantaan valmistuu padel-kenttiä ja skeittipuisto sekä Sorvakkoon 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Kun tulevaan sivistys- ja hyvinvointikeskukseen saadaan vielä monitoimihalli, uusi iso sisäliikuntahalli ja uimahalli, alkaa olla vaikea löytää toista samankokoista kaupunkia, jossa olisi satsattu liikuntapaikkoihin peräkkäisinä vuosina yhtä paljon.

Jos jostain päin Suomea sellainen kaupunki löytyykin, niin ainakin yhdellä mittarilla Uusikaupunki yltää kirkkaasti kärkeen. Uudessakaupungissa liikuntapaikat sijoittuvat harvinaisen kauniisiin paikkoihin. Padel Uusikaupunki Oy:n osakkaat Georg Sura, Mikael Herbert ja Aleksi Vuola totesivat, ettei esimerkiksi missään muualla Suomessa padel-kentät ole yhtä lähellä merta. Uudessakaupungissa padelia pelaamaan voi tulla jopa veneellä, laiturilta on kentille vain muutama askel. Myös liikuntapaikkarakentamiseen erikoistuneen Trail It Oy:n projektipäällikkö Juhana Koivisto kehuu haastattelussamme, etteivät he ole koskaan päässeet rakentamaan yhtä upealle paikalle kuin Uudessakaupungissa. Skeittipuiston ympäristö on urbaani ja silti idyllinen.

Uudessakaupungissa muutkin liikuntapaikat sijaitsevat hienoissa paikoissa. Ykskoivun kuntoportailla henki salpautuu, ellei huonon kunnon vuoksi, niin maiseman. Kaupungissamme voi lenkkeillä hyvin erilaisissa luontoympäristöissä: metsissä, merenrannoilla ja järvimaisemassa.

Kaupungin taajamametsäkyselyn mukaan kaupunkilaiset osaavat myös arvostaa luontopolkujaan. Kyselyyn vastanneista suurin osa käy taajamametsissä viikottain virkistäytymässä. Metsissä liikutaan joko liikunnan ja ulkoilun takia tai sitten metsässä oleillaan ja nautitaan luonnonrauhasta. Kyselyn mukaan tärkein taajamametsäalue kaupunkilaisille on Hiunjärven ympäristö. Suosikeiksi nousivat myös Käätyjärven ja Ruokolanjärven alueet, Sorvakon pururata, Kaunisrannan sekä Kasarminlahti-Lasamäen metsäalueet.

Teija Uitto