Ugissa rauhallinen koronatilanne

0
Rokotuskattavuus U-soten alueella on hyvä.

Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu neljä uutta tartuntaa.

Epidemiatilanne on Uudessakaupungissa jatkunut toistaiseksi rauhallisena, mutta maakuntatasolla tartuntatapausten määrä on kääntynyt jälleen nousuun. Varsinais-Suomi on yhä epidemian leviämisvaiheessa ja viime kevääseen verrattuna alueellinen ilmaantuvuus on kymmenkertainen.

– Ei ole mitään syytä huokaista helpotuksesta. Epidemian hillitsemiseksi annetuista suosituksista ja rajoituksista tulee pitää edelleen tiukasti kiinni, sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen korostaa.

Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 279 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 217, Vehmaalla 17, Taivassalossa 15, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 16.

Epidemiatilanteen vuoksi lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminnan aloitus joudutaan siirtämään kahdella viikolla eteenpäin. Ottelutoiminta on mahdollista aikaisintaan 26.5. alkaen. Oman joukkueen sisällä voidaan kuitenkin edelleen harjoitella.

Aluehallintoviraston linjauksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voi 15.5. alkaen osallistua kerrallaan korkeintaan kymmenen henkilöä. Kymmenen hengen rajoitus koskee myös kaupungin sisäliikuntasaleja, uimahallia, kulttuurikeskus Crusellia, museota, nuorisotaloja, demotilaa, kierrätyskeskusta sekä musiikkiopistoa ja kansalaisopistoa. Kuntosaleilla jatketaan kuuden henkilön rajoituksella, jotta harjoittelu voidaan toteuttaa turvallisesti.

Kesän yleisötapahtumien toteutuminen riippuu täysin alueen koronatilanteen kehittymisestä. Mikäli kesällä ollaan edelleen leviämisvaiheessa, yli kymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ei voida järjestää. Jos taas kesän aikana päästäisiin kiihtymisvaiheeseen, yli 50 henkilön tapahtumia voitaisiin järjestää turvavälein ja hygieniatoimin.

Kevään ja alkukesän yksityiset juhlat voidaan järjestää niin, että juhlapaikalla on samaan aikaan enintään kymmenen henkilöä. Juhlia voidaan järjestää myös porrastetusti, jolloin vieraat ovat paikalla vuorotellen.

Yli 55-vuotiaiden sekä riskiryhmien 1 ja 2 koronarokotukset ovat käynnissä U-soten alueella.

Rokotusajat viikolle 20 avautuivat keskiviikkona 12.5. Rokotusaika suositellaan varaamaan sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Ensimmäiset koronarokotukset annetaan jatkossa osoitteeseen Välskärintie 2 A avatussa Rokottamossa. Rokottamo sijaitsee A-talon pihaan tultaessa oikeanpuoleisessa matalassa siivessä. Tilaan kuljetaan apuvälinelainaamon kanssa yhteisestä sisäänkäynnistä.

Tehosterokotukset annetaan jatkossa aina siellä, missä ensimmäinen rokote on annettu. Tehosterokote annetaan noin 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Rokotusaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä ja ajan vaihtaminen on sallittua vain pakottavista syistä.