Uusi suunnistuspeli aukeaa maanantaina

0

Uusikaupunkilaisten opettajien ja museon yhteistyöstä syntyi Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunnistuspeli, joka on suunnattu erityisesti uusikaupunkilaisille koululaisille.

Peli avataan kuitenkin maanantaina 10. toukokuuta myös kaikkien muidenkin kuntalaisten sekä matkailijoidenkin pelattavaksi.

Kyseessä on seppo.io-alustalla pelattava mobiilipeli, jota pelataan älypuhelimella tai tabletilla. Pelkkää puhelimen näpräystä peli ei kuitenkaan ole, vaan suunnistus tapahtuu Uudenkaupungin keskustan alueella.

Peli alkaa ”Pookin kulmalta” eli Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksestä, missä on siis ensimmäinen ”rasti”. Suunnistuksen kohteet kierretään numerojärjestyksessä, ja reitti kulkee mm. Uudenkaupungin torin ja Kaupunginlahden ympäristöissä.

Jokaisessa suunnistuksen kohteessa on tehtävä, joka aukeaa pelialustalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Kartan voi halutessaan tulostaa Uudenkaupungin museon nettisivuilta (www.uudenkaupunginmuseo.fi) maanantaista alkaen, tai hakea Wahlbergin museotalosta (Ylinenkatu 11, avoinna ti-pe klo 12–15, kesäaikana ma-pe klo 10-17 ja la-su klo 12-15) tai Passarista (Rauhankatu 10, avoinna ma-pe klo 9-15).

Peli on avoinna pelattavaksi 10.5.–31.8. välisen ajan osoitteessa play.seppo.io. Pelaajan tulee siis mennä ensimmäisen rastin kohdalle, kirjoittaa nettiselaimeensa play.seppo.io, ja kirjautua sivustolle pelaajana. Suunnistamaan päästäkseen pelaajan täytyy vielä näppäillä pelikoodi G32852. Kannattaa myös muistaa laittaa puhelimen tai tabletin sijaintitiedot päälle.