Vaalikone paljasti ehdokkaiden sihy-kannat – puolueiden sisällä hajontaa vastauksissa

1
Sivistys- ja hyvinvointikeskus eli sihy eli Wintteri Rauhankadulta katsottuna. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy.

Uudenkaupungin Sanomien vaalikoneessa kysyttiin kuntavaaliehdokkailta, ottaisivatko he sivistys- ja hyvinvointikeskuksen toteuttamisen uuteen harkintaan. Määräaikaan eli viime tiistaihin mennessä vaalikoneeseen kävi vastaamassa 76 uusikaupunkilaisehdokasta.

Vaalikoneessa oman kantansa sihy-kysymykseen sai ilmaista asteikolla 1–5. Numero 1 tarkoittaa, että ehdokas on täysin eri mieltä väitteen kanssa, eli hänestä sihyn toteuttamista ei tulisi ottaa uuteen harkintaan. Numero 5 tarkoittaa, että ehdokas on täysin samaa mieltä, eli sihyn toteuttamista tulisi harkita uudelleen. Kolmosen vastannut ehdokas suhtautuu asiaan neutraalisti.

Sihyn toteuttamisen uudelleenharkitsemisen kannalla eli vitosella vastanneita oli seitsemän ehdokasta. He ovat Kari Koski (sd.), Helle Vahtera (pro Uki), Kimmo Toivainen (vas.), Petri Marttila (ps.), Ari Saastamoinen (sd.), Seppo Laine (kok.) ja Tarmo Kangas (kok.).

Numeron neljä valitsi kahdeksan ehdokasta eli he kannattivat jossain määrin sihyn toteuttamisen harkitsemista uudelleen. He ovat Henna Jokinen (vas.), Timo Räsänen (kok.), Kari Aalto (ps.), Yrjö Romppainen (sd.), Juha Suominen (vas.), Pasi Suominen (pro Uki), Juhani Konttinen (sd.) ja Heli-Päivikki Laurén (sd.).

Neutraalilla kannalla eli kolmosella vaalikoneeseen päätti vastata seitsemän ehdokasta. He ovat Rauno Aaltonen (kesk.), Jyrki Santala (kok.), Jari Valkonen (ps.), Markku Aho (kok.), Mika Toivonen (ps.), Tiina Orell-Nacar (kok.) ja Timo Kleemola (ps.).

Numeron kaksi valitsi vastauksekseen 20 ehdokasta. He suhtautuvat sihyn toteuttamiseen melko positiivisesti. He ovat Jari Nevavuori (kesk.), Riikka Riihijärvi (sd.), Ilkka Ylander (kok.), Yrjö Rosendal-Gadolin (vas.), Sari Raivonen (vas.), Raimo Löfstedt (kok.), Jussi Koski (sd.), Veli-Matti Virtanen (kesk.), Eija Maikola (kok.), Mauri Pietilä (sd.), Eeva Adigwe (kd.), Jonne Uotila (kesk.), Rauno Laine (kok.), Kati Torppa (sd.), Mia Helén (sd.), Granger T. Simmons (kok.), Essi Sainio (kok.), Vesa Kiertokari (kd.), Hillevi Wallin (sd.) ja Kimmo Nevavuori (kesk.).

Jo tehtyjen sihy-päätösten mukaisesti haluaisi edetä 29 ehdokasta. He ovat Marko Turunen (sd.), Elina Risunen (kok.), Mervi Lamminen (pro Uki), Merja Mänty (kok.), Paula Pöntinen (kesk.), Miia Kelsey (sd.), Li Grönlund (vas.), Jaana Reijonsaari-Korsman (sd.), Aira Karvonen (sd.), Heikki Wala (pro Uki), Tapio Pääkkö (kesk.), Laura Kontu (kok.), Anniina Kukkula (kesk.), Martti Luotonen (kesk.), Janne Sjölund (sd.), Åke Nygård (kesk.), Taija Viljanen (pro Uki), Reko Wallenius (kok.), Tomi Salo (kok.), Birgitta Runola (kesk.), Hanna Vuola (kesk.), Anneli Vuorio (pro Uki), Mika Sjöblom (kesk.), Harri Blomqvist (kok.), Henri Valmunen (sd.), Sami Virtanen (ps.), Niina Jokinen (sd.), Seppo Nikula (kok.), Matti Ankelo (pro Uki) ja Lauri Aronen (vas.).

Kuntavaaliehdokkaita kaupungissa on kuitenkin 126, joten vaalikoneesta puuttuu 50 ehdokkaan kanta. Osa ehdokkaista myös hyppäsi kysymyksen ohi ja jätti vastaamatta siihen.

Vaalikoneeseen pääset tutustumaan tästä.

Tässä muodossa ehdokkaat saivat sihy-kysymyksen vastattavakseen.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.