Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalle 3. asiakassopimus

0
Akkutestikeskus Bad Friedrichshallissa otettiin käyttöön hieman yli vuosi sitten, ja nyt tekeillä olevan laajennuksen myötä sen pinta-ala yli kaksinkertaistuu runsaaseen 2000 neliömetriin. Kuvituskuva.

Valmet Automotive on allekirjoittanut jo kolmannen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Asiakas on merkittävä autoteollisuuden toimija, mutta uuden sopimuksen yksityiskohtia ei voida vielä julkistaa.

Tuotantolinjojen asennukset ovat alkaneet Uudenkaupungin akkutehtaalla, ja rekrytoinnit etenevät hyvin. Akkutehtaan tuotanto käynnistyy kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Uusi sopimus vahvistaa edelleen Valmet Automotiven asemaa autoteollisuuden tärkeänä akkujärjestelmien toimittajana, ja se tukee yrityksen strategista tavoitetta laajentaa EV Systems -liiketoimintalinjaa. Samalla sopimus on osoitus akkujärjestelmien kysynnän jatkuvasta ja nopeasta kasvusta.

Uudenkaupungin akkutehtaan rakennustyöt ovat edistyneet suunnitelmien mukaisesti. Tuotantolinjojen asennustyöt ovat jo käynnistyneet. Uudenkaupungin akkutehtaalla valmistetaan jatkossa valmistamaan akkumoduuleja ja akkupaketteja, ja tehdas tulee käynnistysvaiheessa työllistämään noin 200 työntekijää. Koulutukset tehtäviin alkavat vielä tämän kevään aikana.

-Valmet Automotivesta on nopeasti tullut autoteollisuudelle merkittävä akkujärjestelmien toimittaja rohkeilla investoinneilla sähköisen liikenteen ratkaisuihin. Lyhyen ajan sisään jo kolmas valmistussopimus Uudenkaupungin akkutehtaalle osoittaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaan kokonaispinta-ala on jatkossa noin 16000 neliömetriä. Tehdas sisältää tilat tuotannolle, logistiikalle ja laatutoiminnoille, mukaan lukien akkulaboratorion, ja lisäksi tehtaaseen rakennetaan toimisto- ja sosiaalitiloja.

Toimisto- ja tuotantotilat ovat puhtauskontrolloituja alueita, joissa lämpötila ja ilmankosteus on vakioitu. Tuotantoprosessin useat vaiheet, kuten laserhitsaus, liimaus, niittaus ja heliumtiiviystestaus, ovat automatisoituja. Tuotantoon tulee noin 60 teollisuusrobottia, ja osien siirto hoituu automatisoiduilla kuljettimilla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

-Valmet Automotive rakentaa Uuteenkaupunkiin ainutlaatuista palvelukokonaisuutta autoteollisuudelle. Tarjoamme asiakkaillemme erittäin joustavaa ja ympäristön huomioivaa mahdollisuutta valmistaa samassa tehtaassa sekä sähköautoja että niiden akkuja, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Kestävä kehitys on huomioitu tehtaalla suunnittelusta alkaen. Osana Uudenkaupungin tehdasta sen toiminta on hiilineutraalia jo tämän vuoden aikana.