Velkaunioni

0

Monen mielestä on Suomelle tärkeintä istua samassa pöydässä EU:n päättäjien kanssa, maksoi mitä maksoi. Mutta jos suomalaisilla on siinä pöydässä vain maksajan osa, ja muut syövät surutta velaksi, osoittaa mukana pysyminen vain sitä kuuluisaa sinisilmäisyyttämme.

Tähänkin saakka eteläiset maat ovat vain nauttineet ”ilmaiset lounaat”, sen enempää osallistumatta edes oman maansa talouden pystyssä pitämiseen, jopa rahanjaollaan ylpeillen. Viimeinen pisara oli tämä EU:n omien päätöstensä vastainen yhteinen velka, 750 miljardia, josta jaettaisiin avustuksia niille maille, jotka ovat taloutensa huonoimmin hoitaneet ja takuuseen velvoitettaisiin itse omat asiansa hoitaneet.

Suomen perustuslakivaliokunta katsoi aivan oikein EU:n ottaneen asiassa sellaisen vallan, johon mukautuminen vaatisi Eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistön.

Nyt kuitenkin on jo paljastunut, että sen aikaansaamiseksi on jo keksitty laillinen kiertotie. Puolueiden ryhmäkurilla pakotetaan edustajat äänestämään (tai jättämään äänestämättä) oman ymmärryksensä vastaisesti. Osa äänestäjistä on jo kieltäytynyt ryhmäkuria noudattamasta, toivottavasti muutkin päätyvät järkevään ratkaisuun.

Valdemar Takaperko