A-sairaalan remonttiin esitetään jälleen lisämäärärahaa

0
Vanha A-sairaala muovautuu vähitellen uudeksi terveyskeskukseksi.

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus käsittelee A-sairaalan remonttiin liittyvää lisämäärärahaesitystä. A-sairaalan korjaukset tarvitsisivat 1,6 miljoonan euron lisämäärärahat, mutta lopullisen päätöksen määrärahojen myöntämisestä tekee kaupunginvaltuusto.

Urakoiden aikana on ilmennyt, että talon läpivientejä ei ole tehty paloturvallisella tavalla. Mahdollisessa palotilanteessa tuli pääsisi siis leviämään A-sairaalan hormistoja pitkin eri kerroksiin. Läpivientien ajaksi on jo remontoidut ja käytössä olevat kerrokset tyhjennettävä väliaikaisesti. Remontti alkaisi nyt syyskuussa ja sen arvioitu kesto on noin kuusi kuukautta.

Lisämäärärahan tarve johtuu siitä, että kuluvan vuoden budjetin teon yhteydessä ei vielä voitu arvioida määrärahan suuruutta ja työturvallisuus vaatii sen, että läpivientityö on tehtävä välittömästi. Se ei siis voi odottaa ensi vuoden budjettikäsittelyä.

A-sairaalalle on myönnetty lisämääräraha viimeksi vuosi sitten kesäkuussa.