Afrikkalaisvaikutteisia vaatteita Horisontissa ja Pakkahuoneella

0
Sheriff Akande esittelee Galleria-Taidelainaamo Horisontissa itse suunnittelemia vaatteita.

Galleria-Taidelainaamo Horisontissa on esillä hieman erilaista taidetta, mihin on aikaisemmin totuttu. Nigeriasta lähtöisin ja Oulun kautta Uuteenkaupunkiin muuttanut Sheriff Akande on tuonut galleriaan esille itse tehtyjä vaatteita.

Viime vuoden lopulla Akande alkoi suunnitella toden teolla vaatteitaan.

– Jokainen vaate on ainutlaatuinen. Teen kaikki vaatteet itse, enkä kopio muiden malleja, Akande kertoo.

SheriffFashion nimellä toimivan yrityksen vaatteissa on näkyvillä vahvasti afrikkalaista kulttuuria. Myös kankaat ovat suurimmalta osalta afrikkalaista alkuperää. Akande tosin paljastaa, että myös suomalaista ja Uudestakaupungista ostettua kangasta löytyy hänen vaatteistaan.

Nuorena työntekoon tottunut Akande ei ollut aluksi kiinnostunut alasta, mutta luettuaan siitä lisää kiinnostus alkoi kasvaa.

– Inspiraatiota saan, kun katson ikkunasta ulos luontoon. Yritän sillä luoda ajatuksia vaatteiden malleihin tai kuvioihin.

– Mielestäni osaan ideoida monipuolisia malleja. Siksi vaatteeni ovat kaikki erilaisia. Mutta minulla on vielä paljon opittavaa, Akande lisää.

Akande on saanut vaatteistaan positiivista palautetta. Hän pystyy suunnittelemaan kenelle tahansa henkilölle vaatteita tietynlaisen kokotaulukon mukaan.

Suomalaisista vaatetyyleistä ja muodin trendeistä Akande kertoo haluavansa ymmärtää lisää.

– Yritän ymmärtää suomalaisten mieltä, että minkälaisista vaatteista he tykkää, minkä värisistä tai minkä mallisista.

Uudessakaupungissa lähes kolme vuotta asunut Akande työskentelee autotehtaalla. Vapaa-ajallaan tehdyt vaatteet ovat hänelle intohimo. Tulevaisuudessa Akande haluaa kasvattaa vaatemerkkiään.

– Rakastan tehdä tätä. En tule väsyneeksi vaatteiden teosta. Suunnittelen verkkokaupan avaamista ja haaveena on totta kai saada vaatteita kauppoihin, Akande ilmoittaa.

Sheriff Akanden vaatteet ovat esillä keskiviikkona Pakkahuoneella kello 19–20. Suunnitelmana on järjestää muotinäytös Akanden vaatteille.

– Tarkoituksenani on esitellä vaatteita mallien avulla. Järjestämme catwalkin, jotta ihmiset näkevät, miltä vaatteet näyttävät päällä.

– Pakkahuoneella myös katsojilla on mahdollisuus sovittaa vaatteita ja kysyä lisätietoa, Akande kertoo.

Vaatteet ovat esillä Horisontissa ainakin Pakkahuoneen näytökseen saakka, mutta Akanden mukaan on mahdollista, että vaatteet pysyvät näytillä Horisontissa myös pidemmän aikaa.