Café Kukonmäen kesä alkoi vilinällä

0
Heidi Broström puuhaa kiireisenä perheen voimin toimivan kahvilan tiskillä.

Heidi ja Petteri Broströmin kotipihassa toimiva pop up-kahvila Café Kukonmäki avasi keskiviikkona jälleen ovensa asiakkaille. Pariskunta on pitänyt kahvilaa vuodesta 2015 asti. Päätoimisesti he työskentelevät luokanopettajana ja pelastuslaitoksella.

– Tämä on meille lähinnä harrastus, Heidi Broström sanoo pinotessaan laseja kahvilan tiskille.

Kahvilassa pitää kiirettä, sillä tiskille kertyy jonoa jo ovien auetessa. Moni on tuonut lapsensa mukanaan, ja pienet pojat juoksentelevat ympäri Boströmien pihaa. Kahvilakoira Darwin, Hulda-pupu sekä kissat Hilma ja Dave saavat kaikki vuorollaan osansa lasten innokkaasta huomiosta.

Aikuiset keskittyvät lapsia enemmän kahvilan tuotteisiin ja keskusteluun. Joku katselee kahvilan yhteydessä toimivan pienen myymälän tuotteita.

– On täällä yleensäkin vilkaista, mutta ei heti niin kuin tänään. Ehkä ihmiset ovat koronan vuoksi odottaneet tapahtumia enemmän, Heidi Broström pohtii.

Korona ei ole muuten vaikuttanut kahvilan toimintaan. Kukonmäki oli auki myös viime kesänä ja asiakkaat istuvat normaalistikin ulkona ja väljästi.

Broströmien työnjako on selkeä: Heidi leipoo, Petteri kokkaa. Tuloksena syntyy muun muassa joka vuosi tarjolla ollutta lohikeittoa. Keitto käy aikuisille kaupaksi, vaikka ensimmäiset saavatkin hieman odotella sen valmistumista.

Perheen vanhimmat lapset auttavat vanhempiaan kahvilassa – perheen tytärtä tuuraa tällä kertaa hänen ystävänsä Milka Jääskeläinen . Tyttö kertoo työskentelevänsä Café Kukonmäen tiskillä ensimmäistä kertaa, mutta tehneensä kahvilatöitä muualla jo useamman vuoden ajan.

Kahvila on auki aina vain muutamana kesäpäivänä sekä Uudenkaupungin vanhat talot -tapahtumassa. Tänä kesänä kahvila on auki vielä 30.6., 9.7., 22.7., 4.8. sekä 4.–5.9.