Café Olga houkuttelee tutustumaan kaljaasiin – kaverukset keksivät itselleen kesätyön

0
Kaverukset Oliver Heikkinen (vas.) ja Aleksanteri Hänninen perustivat seuraavan kuuden viikon ajaksi kahvilan kaljaasi Olgalle. Olga on köysissä Uuden Möljän edustalla.

Jos kesätöitä ei ahkerasta hakemisesta huolimatta löydy, niin sitten sellainen järjestetään itse. Näin toimivat kaverukset Oliver Heikkinen ja Aleksanteri Hänninen . He nimittäin perustivat Uudella Möljällä köysissä olevalle kaljaasi Olgalle kahvilan, Café Olgan, joka avasi ovensa tiistaina.

– Olga on arkipäivät hyödyttömänä satamassa, joten sopi oikein hyvin, että pojat ottivat sen kahvilakäyttöön, kaljaasin omistaja ja Oliverin isä Kimmo Hotanen kertoo.

Seuraavan kuuden viikon ajan kaljaasin kannelle pääsee tutkimaan aluksen yksityiskohtia, paistattelemaan päivää ja syömään jäätelöä tai vaikkapa juomaan kupposen kahvia pullan kera. Ensimmäisen viikon pojat opettelevat kahvilan pyöritystä yhdessä, mutta jatkossa he vastaavat kahvilan toiminnasta vuoroviikoin.

– Isämme ovat kavereita keskenään ja olemme lapsesta saakka pyörineet yhdessä ympäri Uudenkaupungin saaristoa. Olemme Oliverin kanssa hyviä kavereita ja Olga on tuttu meille molemmille. Tuntui ihan luontevalta perustaa kesäksi kahvila yhdessä, Aleksanteri kertoo.

Sekä Oliver että Aleksanteri suorittivat kahvilatyötä varten hygieniapassit Turussa. Kahvilan pyörittämistä varten perustettu toiminimi on Aleksanterin nimissä, koska hän on jo 15-vuotias eli vuoden vanhempi kuin Oliver.

– Kyselimme kesätöitä lähialueilta ja vanhempammekin etsivät meille töitä. Emme saaneet kesäksi muualta töitä, mutta kaipasimme kuitenkin toimintaa, joten vanhempiemme kannustamana perustimme kahvilan, Aleksanteri summaa.

– Tässä iässä on kiva tehdä asiakaspalvelutöitä ja testailla erilaisia ammatteja. Onhan se mukavaa, että meihin luotetaan ja saamme kokeilla kahvilan pitämistä, Oliver lisää.

Sekä Oliver että Aleksanteri ovat aiemminkin työskennelleet Olgalla. He ovat olleet apuna purjehduksilla sekä pyörittäneet muun muassa viime vuonna merellä järjestetyn Kesän Soundin aikana kahvilaa kaljaasi Olgassa.

– Kaikki on sujunut aina hyvin ja meillä on jo melko laaja tietämys Olgastakin, joten jos joku kysyy, niin osaamme jo vastata yleisempiin kysymyksiin purjelaivasta. Tämä alus on rakennettu vuonna 1885 ja se on 18 metriä pitkä, Oliver kertoo esimerkkinä.

Kahvila on arkisin auki Olgalla säävarauksella, mutta pojat eivät annan pienen vesisateen tai tuulenpuuskan heitä haitata. Ovet ovat auki niin kauan kuin myrskyiltä vältytään.