Eemeli Salin uskoo peliuransa jatkuvan vielä pitkään

0
Eemeli Salin kannattelee viidettä kertaa F-liigan mestaruuspokaalia ja ensimmäistä kertaa parhaimman hyökkääjän palkintoa.

Voittajan on helppo hymyillä. Uudenkaupungin Salibandyn kasvatti Eemeli Salin kannattelee tutussa Uudenkaupungin Urheilukeskuksessa F-liigan mestaruuspokaalia sekä menneen kauden parhaimman hyökkääjän palkintoa.

Pokaalissa on kaiverrus “Classic” viisi kertaa peräkkäin. Viisi Suomen mestaruutta peräkkäin on huima suoritus missä tahansa lajissa. Salin on ollut voittamassa jokaista Tampereen Classicin mestaruutta.

– Kyllä minä arvostan sitä mestaruutta aina, kun se tulee. Näen, että se on aina vuoden kovan työn tulos, Salin kertoo.

Samaan hengenvetoon Salin toteaa, että mestaruuksiin ei saa tuudittautua liikaa, vaan pitää muistaa jatkaa työntekoa.

– Jos olisin Suomen mestaruuteen tai maailmanmestaruuteen liian tyytyväinen, helposti tekemisen taso laskee. Osaan arvostaa menestystä, mutta mestaruuden jälkeen haalarit takaisin jalkaan ja tavoittelemaan uutta, Salin lisää.

F-liigan parhaimman hyökkääjän palkinto irtosi Salinille kauden päätteeksi. 26 runkosarjaottelussa Salin merkkautti tehoikseen 32+27 eli 59 tehopistettä. Salin muodosti Classicin Sami Johanssonin kanssa vaarallisen tehokaksikon, joka dominoi runkosarjaa ja pudotuspelejä.

Salinin mielestä perusharjoittelu on syy sille, miksi viime kausi oli henkilökohtaisella tasolla niin hyvä kuin se oli.

– Treenimääräni ovat nousseet tosi paljon, joten ehkä se osittain selittyy sillä. Koronan takia kesken jääneestä edelliskaudesta sai hyvää treenipohjaa viime kauden alkuun, Salin pohtii.

Myös tutut joukkuekaverit ja yhteinen kemia kentällä auttavat Salinia suoriutumaan vuodesta toiseen korkealla tasolla.

– Olemme pelanneet Classicissa samalla viisikolla jo niin pitkään, että tunnen läpikotaisin kaikki pelikaverit. Voi melkein silmät kiinni antaa sinne Johanssonille pallon laitaan, koska tiedän missä hän liikkuu, Salin naurahtaa.

Salinin salibandyura jatkuu Tampereella, sillä hyökkääjä teki vuoden jatkosopimuksen tamperelaisjoukkueen kanssa. Salin paljastaa, että siirto lähemmäksi perhettä ja Uuttakaupunkia oli harkinnassa.

– Kun ajat kaksi tuntia päivässä treeneihin ja takaisin, niin tuleehan sitä ajateltua, että lähempänäkin olisi joukkueita. Kyselyitä on tullut muista seuroista, Salin myöntää.

Classicin asema Suomen ykkösjoukkueena on kuitenkin iso syy siihen, miksi Salin haluaa jatkaa Tampereella.

– Classic on ammattimainen seura, jossa on hyvä olla. On vaikea lähteä seurasta, joka on dominoinut Suomen kenttiä periaatteessa edelliset kuusi vuotta, Salin muistuttaa.

31-vuotias Salin ei ole vielä lopettamista ammattilaistasolla ajatellut, vaikka ajomatkat Uudenkaupungin ja Tampereen välillä rasittavat perheen isää. Pelikausia on vielä paljon edessä.

– Näen, että minulla on pitkä tulevaisuus edessä. Kun pystyn joka kausi vähän parantamaan, niin mennään helposti sinne kolmevitoseen peliuralla, Salin päättää.

Pelaajana Salin haluaa vielä kehittää herkkyyttä pallon kanssa ja henkilökohtaista fyysistä harjoittelua.

– Koitan joka päivä olla parempi kuin eilen. Jatkuva kehittyminen tuo lisää mielenkiintoa ja motivaatiota tähän hommaa, Salin mainitsee.

Kesä menee Salinilla isyysloman vietossa, mutta myös treenaillen.

– Perheen kanssa olisi kiva mennä kotimaan lomareissulle, Salin miettii.

Kotiseutu on kuitenkin Salinille rakas paikka, ja kun kesällä on aikaa rauhoittua kauden kiireistä, niin Uudenkaupungin maisemista on hyvä nauttia.

– Täällä on hienoa olla, kun meri on lähellä. Ei muuta kuin perhe kyytiin ja veneellä saareen. Myös Uudenkaupungin kavereita on tarkoitus pitkästä aikaa nähdä, Salin suunnittelee.

Kolmas MM-kulta kotikisoista?

Eemeli Salin on nimetty lauantaina alkavaan Suomen salibandymaajoukkueen nelipäiväiselle valmistautumisleirille. Salibandyn maailmanmestaruuskisat on tarkoitus järjestää joulukuun alussa Helsingissä.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin korviin kotikisojen MM-kulta kuulostaa houkuttelevalta.

– Olisi tosi hieno juttu voittaa kotikisoissa kultaa. Olen tehnyt jo kovasti töitä, että pääsisin joulukuussa kisajoukkueeseen.

Salin uskoo Suomen joukkueen olevan kovatasoinen, joten harjoitusleireille on laitettava kaikki likoon.

– Kilpailu pelipaikoista on kovaa. Meillä on paljon nälkäisiä nuoria pelaajia ja sitten ollaan me kokeneemmat pelaajat, joista joku saattaa harkita jo lopettamista, mutta uskon monen haluavan vielä pelata nämä kotikisat, Salin sanoo.

Kolme kertaa aikuisten MM-kisoissa Suomea edustanut Salin ilmoittaa olevansa aina valmis pukemaan maajoukkuepaidan päälle, jos kutsu tulee.

– On kunnia-asia edustaa Suomea. Toivotaan, että päästäisiin myös pelaamaan eikä vain treenaamaan. Syksyllä olisi tarkoitus pelata Ruotsia vastaan kaksi harjoituspeliä ennen kisoja, joten silloin pääsisi jälleen mittaamaan omaa tasoaan kansainvälisillä kentillä, Salin sanoo.