Frisbeegolfkisa valtaa kaupungin puistoalueet

0
KaPan puheenjohtaja Sami Virtasen mukaan kilpailun viimeiset väylät ovat Myllymäen maastossa.

Uudenkaupungin keskustan tuntumassa kisataan lauantaina uniikki frisbeegolfkilpailu. Kyseessä on Kalannin Pallon Disc Golf -jaoston järjestämä Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlakisa. Rauhan juhlavuoden mukaan nimetty kilpailu tuo frisbeegolfpelaajat aivan keskustan tuntumaan. Tapahtuman puuhamiehenä toimii KaPan puheenjohtaja Sami Virtanen .

– Viime syksynä syntyi ajatus tapahtumaan. Halusimme tehdä vähän erilaista frisbeegolftapahtumaa ja samalla saada näkyvyyttä lajille, Virtanen kertoo tapahtuman taustoista.

Kisa käydään kaupungin puistoalueille väliaikaisesti pystytetyillä väylillä. Kierroksen aikana on mahdollista heittää alikulkutunnelissa, jalkapallokentällä, järven rannalla, vesistön yli ja Myllymäellä tuulimyllyjen ja vesitornin juurella. Väyliä on yhteensä 18, ja kokonaispituutta kierrokselle tulee noin kuusi kilometriä.

– Radalla on pitkiä, jopa yli 300 metrin, väyliä. Pisimmät ovat Ruokolan puistossa ja vanhalla lumenkaatopaikalla Käätyjärven vieressä, Virtanen kertoo.

Virtasen mukaan näin lähellä keskustaa ja muuta liikennettä olevaa tapahtumaa ei ole järjestetty kovin usein muilla paikkakunnilla. Monet vaativat väylät ovat myös ainutlaatuisia.

– Ei varmaan kukaan kilpailijoista ole heittänyt läpi alikulkutunnelista. Haastavin väylä sijaitsee Käätyjärven takarannalla, kun heitetään frisbeegolfkiekkoa rantaa pitkin. Uskon, että kiekkoja menee järveen, Virtanen naurahtaa.

Virtanen harmittelee, että samaan aikaan Mynämäellä järjestettävä kisa hieman pienentää osallistujamäärää, mutta hyvä määrä on silti osallistumassa lauantaina. Ilmoittautuminen päättyi viime viikolla, ja osallistuneita on mukana yli 60 henkilöä.

Tapahtumaan on osallistunut harrastajia, jotka ovat olleet mukana vähintään kolmessa kilpailussa aiemmin. Virtanen kertoo, että kisa ei ole tarkoitettu ilman kisakokemusta oleville harrastajille, koska kaupunkiympäristössä kisaaminen tuo omat haasteensa ja säännökset kilpailijoille.

– Yritämme muistuttaa kisaajia, että jalankulkijat ovat etusijalla. Otamme heidät huomioon, jotta ei tapahtuisi mitään tapaturmia. Pahimmilla väylillä meillä on valvojat, jotka huolehtivat turvallisuudesta, Virtanen huomauttaa.

Frisbeegolfjaosto lisättiin KaPan lajikirjoon viime vuonna. Jaosto on rakennuttanut oman ratansa Kalannin urheilutalon maastoon. Radalla järjestetään viikkokilpailuja kelien salliessa keväästä syksyyn. Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlakisa on jaoksen merkittävin panostus.

– Vaikka järjestämme viikkokisoja, niin onhan se eri asia suunnitella alusta lähtien kaikki väylät ja muut järjestelyt. Toivottavasti selviämme ilman tapaturmia, ja ihmisillä on hyvä mieli, niin kaikki menee hyvin, Virtanen toivoo.