KaPa järjesti onnistuneen frisbeegolfkisan kaupunkialueella

0
Kisan ainoan hole-in-onen heitti Ville Wallenius. Tässä Wallenius tekee avauskierroksen päätösväylällä birdien.

Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden merkeissä kierrettiin lauantaina kaupungin puistoalueita Kalannin Pallon järjestämän kahden kierroksen frisbeegolfkisan merkeissä. Kuutisenkymmentä kisaajaa olivat rataan tyytyväisiä ja tuttuun tapaan parhaat voittivat.

Rata kierteli Käätyjärven ja Ruokolanjärven ympäristössä ja poikkesi myös Myllymäellä. Rata oli tehty nimenomaan tätä kisaa varten, joten se oli jokaiselle kilpailijalle etukäteen vieras.

Pääosin tulokset toisella kierroksella paranivatkin, kun väylät olivat tutumpia, mutta toisaalta helteinen keli imi mehut ja muun kosteuden kilpailijoista eikä kaikilla heitto enää kulkenut iltapäivällä.

Radan ihannetulos oli 58 heittoa. Sen pystyi kahden kierroksen yhteistuloksena alittamaan toistakymmentä kilpailijaa. Kisan ehdottomasti vaikeimmaksi väyläksi osoittautui pitkä kutosväylä, joka kiemurteli Ruokolan asuntoalueen ja Laitilantien välisellä puistoalueella. Tuuheat puut toimivat tehokkaina esteinä eikä kukaan selvittänyt väylää alle viidellä heitolla, vaan normitulos oli 7–8 heittoa.

Avauskierroksen jälkeen kärjessä olivat Tuomas Pullinen tuloksella -5. Kaksi heittoa perässä olivat muut suosikit sekä alimman rankiryhmän yllättäjä Mico Laukkanen .

Toinen kierros muutti tilanteen. Avauskierroksen tulokseen par pelannut ja kymppikärjen ulkopuolella ollut Jasper Heino sai heittonsa kulkemaan ja oli pari väylää ennen maalia jo kahden heiton erolla johdossa.

Toinen toisen kierroksen nousija Henrik Latvala oli tässä vaiheessa kaksi heittoa Heinon perässä, mutta hän onnistui alittamaan parin kummallakin jäljellä olleella väylällä ja kun Heino heitti parit oltiin tasatilanteessa. Uusinta ratkaisi voiton Latvalalle.

Myös kolmossija ratkaistiin uusinnassa, sen vei yllättäjä Oskari Malmelin jättäen Juuso Kantolan neljänneksi. Malmelin oli myös ylivoimainen oman luokkansa voittaja.

Holareita eli yhden heiton pussituksia nähtiin päivän aikana vain yksi. Ville Wallenius onnistui avauskierroksella väylällä 16 eli Myllymäellä heittämään avausheittonsa suoraan koriin.

Päivän parhaan kierrostuloksen 50 eli -8 jakoi Heinon kanssa kakkosryhmän Risto Monnonen , mutta hän oli menettänyt pelin jo avauskierroksella tuloksella +4.

Rangaistuksia kisassa sai esimerkiksi siitä, jos kiekko lensi kevyen liikenteen väylälle. Sellaisia sattui, mutta pelaajat kyllä varmistivat ennen heittoa, että ulkopuoliset eivät olleet vaarassa.

Kisapäivänä kävi jonkin verran tuuli, joka vilvoitti mukavasti mutta toisaalta vaikeutti heittoja. Tuulilukemat olivat kuitenkin maltillisia, ainakin edelliseen päivään verrattuna ja kokeneemmat pelaajat osasivat käyttää tasaista tuulta hyödykseen.

Jussi Arola

Parhaita tuloksia

1) Henrik Latvala (56+52) 108, 2) Jasper Heino (58+50) 108, 3) Oskari Malmelin (57+53) 110, 4) Juuso Kantola (55+55) 110, jaettu 5) Jesse Jalonen (55+57) 112, Tuomas Pullinen (53+59) 112, Joe Ollikainen (61+51) 112, Risto Monnonen (62+50) 112, jaettu 9) Jalmari Kiveinen (56+58) 114, Olli Monnonen (57+57) 114, 11) Ville Aikioniemi (58+57) 115, Eetu Oksanen (58+57) 115.

Luokkavoittajat olivat Henrik Latvala, Risto Monnonen, Oskari Malmelin, Eetu Oksanen ja Mico Laukkanen (55+63) 118.