Kaupunginhallitukseen oikeistoenemmistö – valtuustoryhmien paikkajako valmistumassa

0
Puolueet ovat ilmoittaneet lisää aluevaaliehdokkaita.

Kuntavaaleihin osallistuneet ryhmät ovat saaneet neuvoteltua paikkajaon Uudessakaupungissa. Uudenkaupungin Sanomien saamien tietojen mukaan kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset ovat muodostaneet oikeistokoalition, joka tarkoittaa 26 valtuutetun enemmistöä 43-paikkaisessa valtuustossa.

Se tarkoittaa laskennallisesti koalitiolle seitsemää paikkaa kaikkiin kaupungin 11 hengen toimielimiin. Tällaisia toimielimiä ovat kaupunginhallitus sekä lautakunnat. Kaupunginhallituksen puheenjohtajapaikka on sovittu kokoomukselle ja valtuuston puheenjohtajuus keskustalle.

Kaupunginhallitukseen kokoomus saa 3 paikkaa, keskusta 2 ja perussuomalaiset 2. Loput neljä paikkaa jaetaan vasemmistopuolueiden kesken.

SDP:lle on tarjottu opetus- ja kasvatuslautakunnan sekä terveyslautakunnan puheenjohtajapaikkoja. Perussuomalaisille olisi tulossa teknisen lautakunnan puheenjohtajuus, keskustalle ympäristö- ja lupalautakunta sekä sosiaalilautakunta. Kokoomukselle menisi tarkastuslautakunnan sekä hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajuus.

Paikkaneuvottelut jäävät nyt juhannustauolle ja ensi viikon alussa neuvottelijat palaavat takaisin saman pöydän ääreen.