Kaupunginlahti – törkyväylä vaiko yhteinen ylpeydenaiheemme

0

Varhaisen kesäsunnuntain unelias tunnelma kaupunginlahden ympäristössä sai taas kerran kulkijan ihastelemaan merellistä maisemaa, veneiden keinuntaa ja laineiden liplatusta. Hiljaisuus rikkoutui yllättäen lehtipuhaltimen, tämän turhakkeeksikin ammoin valitun kapistuksen korviaraastavaan ulinaan. Käynnissä oli kävelylaiturin siivous lauantai-illan tuottamista roskista, välttämätön ja tervetullut puuha sinänsä.

Puhaltimella siivous kävikin kätevästi, ilmavirran suunta kun oli suoraan mereen. Sinne hävisivät pölyt ja ruohontuppaat, tupakka-askit ja -tumpit, samppanjapullon korkit, pahvimukit ja ties mitä muuta. Meidän merellisen kaupunkimme sydämeen, Pasklahteen, jota niin ylpeänä valokuvaamme, jonka rannalle vierailijat ohjaamme ja jota ilman Uusikaupunki olisi vain kyläpahanen metsien keskellä.

Kaikki olemme vastuussa Uudenkaupungin viihtyisyydestä ja siisteydestä. Merestä on pidettävä huolta. Jokainen mereen heitetty roska on liikaa, jotta edelleenkin voidaan tarjota tämän kaunis ja ainutlaatuinen näkymä kaupunkilaisille ja tänne tuleville matkailijoille.

Tämän surullisen tarinan kirjoitti silminnäkijähavainnoitsijana lenkkeillyt

Hilkka Knaapinen