Keskustan ylivoima vahvistui Laitilassa

0

Laitilassa keskustapuolue onnistui kasvattamaan valtuustopaikkojensa lukumäärää yhdellä, joten tulevalla kaudella puolueella on 31-jäsenisessä valtuustossa peräti 15 edustajaa.

Keskustalla on siis enemmän valtuutettuja kuin kolmella seuraavaksi suurimmalla ryhmällä, eli kokoomuksella, Laitilan puolesta yhteislistalla ja Sdp:llä, yhteensä.

Silti Laitilassa yksi puolue oli vielä keskustapuoluettakin selkeämpi vaalivoittaja – nimittäin nukkuvien puolue. Laitilan äänestysprosentti oli vaivaiset 50,6 eli äänestämässä kävi nippa nappa yli puolet 6 788 äänioikeutetusta.

Neljä valtuutettua Laitilan tulevassa kaupunginvaltuustossa on niin demareilla, Laitilan puolesta yhteislistalla kuin kokoomuksellakin.

Sdp menetti yhden paikan ja kokoomuksen valtuutettujen määrä pysyi ennallaan. Näihin vaaleihin perustettu Laitilan puolesta yhteislista sai sekin neljä valtuutettua läpi.

Perussuomalaisia on valtuustossa tulevalla kaudella kaksi eli saman verran kuin on tälläkin kaudella. Eikä muutosta tapahtunut myöskään Pro Vakka-Suomi yhteislistan edustuksessa, sillä se piti yhden valtuustopaikkansa.

Laitilan valtuusto saa tulevalle kaudelle myös edustajan uudesta puolueesta, sillä kristilliset sai yhden valtuustopaikan. Kristillisillä oli vaaliliitto keskustapuolueen kanssa.

Erityisen silmiinpistävää on Laitilan tulevan kaupunginvaltuuston kokoonpanossa sen miesvoittoisuus: 31-jäsenisessä valtuustossa on naisia vain alle neljännes.