Kuvalan ovet saattavat aueta jo heinäkuussa

0
Elokuvateatteri Kuvala avattaneen jo heinäkuun alussa.

Elokuvateatteri Kuvala avataan todennäköisesti heinäkuun alussa. Elokuvateatterin omistaja Tero Vall on toiveikas, että koronarajoitukset alkavat pian hellittää siinä määrin, että Kuvala kannattaa avata yleisölle.

– Nyt seurataan rajoituksia. Jos saliin saisi ottaa 20 tai 50 ihmistä, se auttaisi paljon, Vall sanoo.

Koska Kuvalassa on vain yksi sali, ei elokuvia voida esittää vielä kuuden tai kymmenen hengen rajoituksella. Elokuvien esittäminen ei olisi tällöin taloudellisesti kannattavaa. Asia olisi toisin, jos saleja olisi useampia, sillä koronarajoitukset ovat salikohtaisia.

Syksyllä elokuvateattereissa pidettiin etäisyyttä. Vallin mukaan AVI:n määrittelemien turvavälien suuruuskin vaikuttaa siihen, voiko teatteria pitää auki.

– Jos väli on kaksi metriä joka suuntaan, on se mahdotonta ainakin Kuvalassa. Salikin on siihen liian pieni, Vall toteaa.

Monia elokuvien ensi-iltoja on koronan vuoksi siirretty. Tilanne on elänyt siinä määrin, että Vallkaan ei tahdo pysyä perässä. Nyt alkaa kuitenkin näyttää paremmalta. Jos pian tulossa olevia ensi-iltoja ei siirretä, on esitykseen tulossa ainakin Luokkakokous 3, Croodit ja Fast & Furious 9 . Ihmiset ovatkin Vallin mukaan jo kyselleet avaamisajankohdasta.

Kuvala on ollut kiinni viime joulukuusta asti. Myös muut Vallin Kuva-Tähti Oy:n elokuvateatterit, eli Euran Kauttuan Kuva ja Vehmaan Kuva-Tähti, ovat olleet suljettuina.

– Kiinteistöihin liittyvät kulut ovat juosseet ja tuloja ei ole ollut ollenkaan. Tukien varassa tässä on käytännössä oltu, Vall kertoo yhtiön nykytilanteesta.

Kauttuan Kuvaa voisi jo nyt pitää auki, koska rajoitukset ovat Eurassa lievempiä kuin Uudessakaupungissa ja Vehmaalla. Ensi-iltojen siirtymisen vuoksi se ei kuitenkaan ole ollut käytännössä mahdollista.