Leppoisaa keskikesän juhlaa

0

Moni haluaa juhannuksena veden äärelle, saareen, meren tai järven rannalle, mutta yhtä hyvin juhannusta voi viettää omassa rauhassa metsän siimeksessä tai kaupungissa muiden seurasta nauttien. Uusikaupunki on ihanteellinen juhannuskaupunki. Täällä voi nauttia keskikesän juhlasta juuri kuten haluaa, puitteet ovat valmiina.

Uusikaupunki tarjoaa luonnon rauhaa, mutta ohjelmaa on myös kaupungissa viihtyville. Pakkahuoneella juhlitaan juhannusta perinteiseen tapaan juhannustanssien merkeissä. Kaupunginlahden rantaravintoloissa soi musiikki ja osassa on myös live-esiintyjiä. Juhannuksena pääsee tiettyinä aikoina jopa taidetalo Pilvilinnaan ja automuseoon.

Liikuntapaikat ovat käytössä myös juhannuksena, joten jos vielä ei ole ehtinyt kokeilla esimerkiksi padelia, lajin voi testata juhannuksena. Jos vesille tekee mieli, mutta ei omista venettä, Käätyjärvellä pääsee soutelemaan tai Santtiorannan leirintäalueelta ja Pyhämaan matkailuyhdistykseltä voi vuokrata kajakin. Kaljaasi Olga vie nauttimaan juhannusristeilylle Katanpään saarelle. Tekemistä siis riittää, jos sitä kaipaa.

Juhannusyö on myös lemmentaikojen aikaa. Jos juhannusyönä liikkuu metsässä ja näkee virvatulen palavan, sen alta voi löytyä aarre. Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa ja nukkuu kukat tyynyn alla, niin unessa näkee tulevan sulhasen tai morsiamen. Tulevasta sulhosta voi uneksia myös vasemman jalan sukka väärin päin jalassa.

Juhannuksen tunnelmaa kohottavat juhannuskoivut, läpi yöttömän yön liehuvat liput saloissa, grilliherkut ja saunavihdan tuoksu.

Viettää juhannusta sitten miten tahansa, nautitaan näistä kesän heleimmistä hetkistä. Uudenkaupungin Sanomat toivottaa lukijoilleen hyvää juhannusta!

Teija Uitto

Kaikki palas: Suomen linnut,

Suomen kesä, kukkaset,

taas kuin ennen kirkkahina

kisaa järven lainehet.

Jälleen yössä valkeassa

saaret, salmet uneksii,

jälleen päällä metsänpuiden

punapilvi purjehtii.

– Eino Leino