Liike Nyt sai Vehmaalla neljä paikkaa

0

Jutun toimittaja: Jussi Arola

Keskusta menetti Vehmaalla lähes kolmanneksen äänistään ja kaksi valtuustopaikkaa mutta säilyi silti seitsemällä paikallaan selvästi suurimpana ryhmänä.

Vaaliliitossa olleet kokoomus ja perussuomalaiset saivat yhteensä viisi paikkaa. Kokoomuksen äänimäärä pieneni, mutta kolme paikkaa säilyi. Perussuomalaiset oli Vehmaallakin selvä voittaja, se yli tuplasi äänimääränsä ja sai kaksi paikkaa.

Suurimpana voittajana Vehmaalla oli kuitenkin Liike Nyt, joka sai toiseksi eniten ääniä ja neljä valtuutettua. Edellisissä vaaleissa puolue ei ollut mukana.

Sdp:n ja Vasemmistoliiton vaaliliitto säilytti viisi paikkaansa, mutta puolueiden paikkamäärä muuttui, nyt Sdp sai paikoista kolme ja Vasemmistoliitto kaksi, viimeksi paikat menivät toisin päin. Vihreiden 21 ääntä ei riittänyt valtuustopaikkaan.

Viime vaaleissa Uudistuva Vehmaa -ryhmä sai 220 ääntä ja neljä paikkaa, Liike Nyt sai tällä kertaa lähes vastaavan äänimäärän ja siis neljä paikkaa.

Vehmaan viimeinen paikka meni kokoomuksen ja perussuomalaisten vaaliliitolle vertailuluvulla 48,2, ensimmäinen varapaikka taas on keskustalla vertailuluvulla 46,6, joten ihan yhden tai kahden äänen muutos tarkastuslaskennassa ei puolueiden paikkamääriä muuta.

Äänestysprosentti tipahti reilusti, 68,8:sta 59,3:een.

Henkilökohtaisia ääniä keräsi tälläkin kertaa eniten vasemmistoliiton Pirkko Tammelin , 89, seuraavina kokoomuksen Janne Ahala 82, Liike Nytin Jyrki Susi 67, keskustan Mika Haukka 64 ja SDP:n Tino Laine 55. Ahala kasvatti äänimääräänsä viime vaaleista, muilla äänimäärä jäi hieman viime vaaleja pienemmäksi.

Nykyvaltuutetuista keskustan Katja Lehtonen jäi 22 äänellä keskustan ensimmäiseksi varaedustajaksi, Riitta Luotonen 20 äänellä toiseksi varaedustajaksi. Varalle jäi myös Rami Mäkelä 18 äänellä. Puolueen viimeinen paikka meni 23 äänellä.

Myöskään vasemmistoliiton Eira Söderholmin 11 ääntä eivät valtuustopaikkaan nyt riittäneet, vaaliliiton viimeinen paikka meni 13 äänellä.

 

Valitut

SDP: Laine, Tino 55, Virtanen, Simo 41, Mäkelä, Nina 22

Perussuomalaiset: Nurminen, Sami 27, Fagerström, Mikko 26

Kokoomus: Ahala, Janne 82, Kainu, Petteri 29, Raitakari, Anne 25

Keskusta: Haukka, Mika 64, Munkki, Mika 44, Kaskinen, Anna 32, Karppi, Eemeli 27, Lehtonen, Reijo 25, Jaakkola, Jussi 23, Salonen, Johanna 23

Vasemmistoliitto: Tammelin, Pirkko 89, Gerke, Maija 13

Liike Nyt: Susi, Jyrki 67, Soranko, Petri 42, Seppälä, Ritva 29, Ahtiainen, Meiri 23

Uusi valtuutetuista on kahdeksan. Valittujen keski-ikä on 49 vuotta.