Padel-kentälle ja leirintäalueelle haetaan anniskelulupia

0

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus antaa lausunnon aluehallintoviranomaiselle kahdesta eri anniskeluluvasta. Avi pyytää kunnalta lausuntoja anniskelulupahakemuksista, jotka koskevat luvan myöntämistä sellaiseen paikkaan, joissa ei ole aiemmin ollut anniskelulupaa.

Padel Uusikaupunki on hakenut lupaa alkoholijuomien anniskeluun Kaupunginlahden rannalla sijaitsevien padel-kenttien yhteyteen. Alueella on kioskityyppinen kontti, josta hoidetaan välinevuokraus, kenttien varaukset sekä myydään virvoitusjuomia sekä ,luvan niin salliessa, alkoholia sisältäviä mietoja juomia. Myyntipiste suljetaan kello 22. Kontin eteen rakennetaan noin 43 neliön kokoinen terassi. Alueen yrittäjät hakevat anniskelulupaa 50 ihmiselle.

Kaupunki lausuu asiaan, että alueen on säilyttävä siihen varatussa toiminnassa ja siitä syystä kaupunki katsoo, että anniskeluluvan maksimikoon tulisi olla 25 henkilöä.

Santtion leirintäaluetta pyörittävä Vaspuuki Oy hakee anniskelulupaa sekä sisä- että ulkotiloihin. Lupaa haetaan sisätiloihin 50 hengelle ja ulkoterassille 150 hengelle. Vaspuuki Oy hakee hyväksyttäväksi anniskelualueeksi myös 500 asiakaspaikan piha-aluetta.

Kaupunki ei näe estettä tai haittavaikutuksia sille, että leirintäalueella sallitaan alkoholin anniskelu. Kaupungin toiveena on, että alueella järjestetään erilaisia tapahtumia.