Padel-kentät ovat nyt auki

0
Roope Leino, kouluttaja Casper Santanen, Sandra Roosimaa ja Vladislav Pavlov kävivät alkeiskurssilla padelin perussäännöt läpi.

Uudenkaupungin ensimmäiset padel-kentät ovat valmistuneet Crusell-puistoon. Kentät ovat pelaajia varten valmiit, mutta pieniä viimeistelytöitä tehdään vielä lähiviikkoina alueen ympärillä.

Kenttien valmistus ja ensimmäisten pelaajien pelit tuovat hymyn yrittäjien suupieliin.

– Hyvältä tuntuu. Ei sitä oikein osaa vielä ymmärtää, kuinka nopeasti saimme kentät pystyyn. Nyt tämä unelma on todellinen, Georg ”Joiju” Sura Padel Uusikaupunki Oy:stä hehkuttaa.

Sura, yhdessä Mikael Herbertin ja Aleksi Vuolan kanssa, suunnittelivat ensimmäistä kertaa kenttiä jo viime kesänä. Kenttien aukeaminen myöhästyi alkuperäisestä aikataulusta viikolla johtuen lähinnä tavaroiden toimitusongelmista.

– Tämä oli ensimmäinen maarakentamiseen liittyvä projekti meillä kolmella, joten yllättävän hyvin pysyimme aikataulussa, Sura myöntää.

Padel Uusikaupunki järjestää ensimmäisten viikkojen aikana alkeiskursseja aloitteleville padelisteille kolme kertaa päivässä.

– Käymme osallistujien kanssa läpi pelin säännöt, erilaiset lyönnit ja pelaajien sijoittumiset kentällä. Lopuksi aina pelataan. Puolentoista tunnin alkeiskurssin aikana pääsee varmasti kiinni lajin syövereihin, Sura vakuuttaa.

Varauksia on voinut tehdä jo pitkin alkuvuotta. Sura kertoo olevansa tyytyväinen tämän hetken varaustilanteeseen. Lisäksi ihmiset ovat varanneet koko kesän ajaksi vakiovuoroja.

– Oli pieni yllätys, että ihmiset ovat varanneet paljon vuoroja vakiovuoropainoitteisesti, mikä on tietenkin hyvä asia meille, Sura toteaa.

Sura muistuttaa, että kaikkien varausten ei tarvitse olla vakiovuoroja, koska tällöin uusia padelisteja ei pääsee kentille parhaaseen peliaikana.

– Emme voi myydä kaikkia alkuillan vuoroja vakiovuoroina. Uusien padelistien into voi laantua, jos heille ei ole muita vuoroja vapaana kuin aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Kenttien ympäristöä ehostetaan vielä tekonurmella ja kylteillä. Yrittäjillä on tarkoitus rakentaa myyntikontin viereen terassi, jonka yhteydessä myydään virvokkeita.

– Myymme itse emmekä palkkaa ulkopuolista ravintoloitsijaa. Meillä on tarjota limsaa, kahvia ja pelien ohessa kevyttä evästä. Jos saamme anniskeluluvan ylemmältä taholta, niin myymme mietoja alkoholijuomia, Sura kertoo.

Padel-puiston sijaintia meren rannalla Sura kuvailee ainutlaatuisena. Aurinkoisena päivänä pelaaminen ulkona on aivan eri kokemus kuin pelaaminen sisätiloissa.

– Kiitos kaupungille, että saatiin rakentaa tähän paikkaan uusi liikuntapaikka, Sura kiittelee.

Sopivaa liikuntaa keskustassa

Tiistaipäivän alkeiskurssilla oli kolme innokasta padelistia. Sandra Roosimaa , Vladislav Pavlov ja Roope Leino harjoittelivat kouluttaja Casper Santasen johdolla padelin perussääntöjä ja pelitapaa. Kolmikosta Leino oli aikaisemmin käynyt pelaamassa padelia, Roosimaa ja Pavlov olivat ensikertalaisia. Kaikki pitivät alkeiskurssia hyödyllisenä.

– Ensimmäistä kertaa pääsin pelaamaan ja oli tosi mielenkiintoista, Pavlov kertoo.

– Casper oli tosi hyvä opettaja, hehkuttaa Leino Santasta.

Roosimaa ja Pavlov kehuvat padelia sopivan rennoksi harrastukseksi, jota voi uusien kenttien myötä harrastaa aivan keskustan tuntumassa.

– Uudessakaupungissa ei ole aikaisemmin ollut sellaista liikuntamuotoa, jota haluaisin harrastaa. Tämä on minulle sopiva harrastus, Roosimaa sanoo.

– Kentät ovat hyvällä paikalla keskellä kaupunkia, joten sijaintina paikka on loistava, Leino lisää.

Pavlov toivoo, että pian padel-kentillä olisi yhtä paljon ihmisiä pelaamassa, mitä rannan ravintoloissa käy terassilla. Kolmikko haluaakin antaa yksinkertaisen vinkin uusille padelisteille.

– Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Uusia harrastajia kaupunkiin

Georg Suran , Mikael Herbertin ja Aleksi Vuolan padel-kentät ovat yksi uusi liikuntapaikka Uudessakaupungissa. Sura uskoo, että kentät, yhdessä juuri avatun skeittipuiston ja uusien frisbeegolf-ratahankkeiden kanssa, tuovat kaupunkiin uusia harrastajia kokeilemaan lajeja.

– Äärettömän hienoa, että kaupunkiin on saatu suosiossa olevien lajien liikuntapaikkoja. Skeittipuisto on hienon näköinen ja todella suosittu nuorten keskuudessa, Sura kehuu.

– Frisbeegolf on helppo rinnastaa padeliin pienen aloituskynnyksen takia. Uskon, että Uuteenkaupunkiin tulee lajin harrastajia muualta Suomesta kiertämään ratoja. On hieno asia kaupungille, että innokkaat ihmiset laittavat näitä liikuntapaikkahankkeita eteenpäin.