Paluu koronaepidemian lievempään vaiheeseen – tilaisuuksien henkilörajat poistuivat

0
Maskisuositus on yhä voimassa.

Perjantain tuoreiden lukujen mukaan Varsinais-Suomessa palattiin koronaepidemiassa kolmannesta eli pahimmasta tasosta keskimmäiseen vaiheeseen eli niin sanottuun kiihtymisvaiheeseen. Koronatilanne on alueella kehittynyt jo pidempään suotuisasti. Koronan ilmaantuvuus on ollut viime perjantaista lähtien alle 50 tapausta 100 000 ihmistä kohden kahden viikon aikana.

– Koronakoordinaatioryhmä haluaa avata varsinaissuomalaisten arkea ja elinkeinoelämää viipymättä, kun epidemiatilanne sen nyt sallii. Pyrimme tällä mahdollistamaan alkukesän juhlat, tapahtumat ja lomat. On omissa käsissämme, että hyvä kehitys jatkuu myös tässä kovasti odotetussa vaiheessa, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä .

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina, että tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat. Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään niin, että ihmiset voivat tosiasiallisesti välttää lähikontaktia toisiinsa. Kahden metrin turvaväli koskee jatkossa vain sisätiloja. Maskisuositus ja riittävät etäisyydet on edelleen muistettava.