Perussuomalaiset myös Taivassalon valtuustoon

0

Jutun toimittaja: Jussi Arola

Keskusta menetti Taivassalossa hieman kannatustaan ja yhden valtuustopaikan, mutta säilytti Vehmaan tavoin asemansa suurimpana valtuustoryhmänä kahdeksalla paikalla.

Kokoomus piti kuusi paikkansa ääniosuuden pysyessä samana. Perussuomalaiset keräsivät annetuista äänistä yli kymmenen prosenttia ja saivat kaksi paikkaa. SDP koki kovia jo ehdokasasettelussa ja se menettikin molemmat paikkansa, vasemmistoliitto sai 48 äänellä yhden paikan.

Kokoomuksen Milla Lahdenperä oli kunnan ääniharava 76 äänellä, keskustan Ari Merinen sai 63 ääntä, keskustan Maarit Salminen , perussuomalaisten Mikko Sirkama ja vasemmistoliiton Susanna Merinen saivat kaikki 48 ääntä.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten kisa viimeisestä paikasta on tiukka. Nyt paikka on kokoomuksella vertailuluvulla 43,8, perussuomalaisten kolmannen edustajan vertailuluku on vain kymmenyksen pienempi, joten yksikin tarkistuslaskennassa muuttuva äänimäärä voi keikauttaa tilanteen toisin päin.

Äänestysprosentti tipahti 61,1:een, kun edellisissä kuntavaaleissa se oli vielä 63,8.

Nykyvaltuutetuista keskustan Jenni Leppänen on Ylen tulospalvelussa ensimmäisellä varasijalla, mutta äänimäärä 18 on sama kuin viimeisellä valitulla Kimmo Lehtisellä , joten jos tarkistuslaskenta ei tuo muutosta, tullaan heidän kesken suorittamaan arvonta.

Saman puolueen valtuutetuista Juhani Palo on kaksi ääntä pienemmällä saaliilla jäämässä varaedustajaksi.

Viime vaaleissa SDP:n listalta valittu Jussi Saarinen siirtyi keskustaan, mutta 10 äänellä paikkaa ei ole tulossa.

Muut ehdolla olleet nykyvaltuutetut saivat jatkokauden.

 

 

Valitut

 

PS: Sirkama, Mikko 48, Anttalainen, Rami 33

Kokoomus: Lahdenperä, Milla 76, Kuusisto, Jaana 33, Lahtinen, Pia 31, Lehtonen, Jorkka 27, Abrahamsson, Stefan 19, Keskitalo, Katja 18

Keskusta: Merinen, Ari 63, Salminen, Maarit 48, Anttila, Niina 40, Suominen, Tommi 34, Seikola, Sami 32, Jaranti, Mari 30, Kyynäräinen, Esa 21, Lehtinen, Kimmo 18

Vasemmistoliitto: Merinen, Susanna 48

Valtuutetuista on uusia yli puolet eli yhdeksän, valittujen keski-ikä on 50 vuotta.