Reija Pietikäinen on kaupungin nuorin valtuutettu

0
Nuorimpana valtuutettuna Reija Pietikäinen haluaa olla nuorten puolestapuhuja.

Uudenkaupungin suurimpana puolueena jatkaneen sosialidemokraattien läpimenneiden listalta löytyy uuden valtuuston nuorin valtuutettu. Sitoutumaton 21-vuotias Reija Pietikäinen sai viime sunnuntain kuntavaaleissa 36 ääntä.

Pietikäinen kertoo olleensa yllättynyt valinnasta.

– Minulla ei ollut hirveän korkeaita odotuksia, mutta totta kai toivoin pääseväni läpi. En kampanjoinut paljoa, mutta halusin lähteä kokeilemaan, miten pärjäisin kuntapolitiikassa. Valinnan jälkeen on loistavat tunnelmat, Pietikäinen iloitsee.

Pietikäisellä on kokemusta kaupungin nuorisovaltuustosta kolmen kauden eli kuuden vuoden ajalta. Siellä hän on toiminut teknisen lautakunnan edustajana. Nuvan kautta Pietikäisen kiinnostus ehdokkaaksi hakeutumisesta syntyi.

– Kun valtuustokausi loppui, lautakuntakummini Eila Polojärvi kysyi, haluaisinko lähteä ehdolle kuntavaaleihin. Vaikuttaminen on aina ollut mielekästä, joten oli kiva lähteä kokeilemaan, pääsisinkö mukaan päättämään vähän isommista asioista, Pietikäinen kertoo.

Nuvassa toimiminen on opettanut Pietikäiselle paljon politiikasta tuttuja käytäntöjä kuten yhteistyötä ja kompromissien tekoja.

– Kokouskäytännöt ovat tuttuja, ja olen päässyt olemaan edustajana lautakunnassa. Uskon, että minulla on hyvä pohja liittyä uutena valtuutettuna mukaan ryhmään.

Keskustassa nykyisin asuva Pietikäinen on lapsuutensa elänyt Kalannissa. Uuden valtuuston nuorimpana ehdokkaana hän haluaa puhua nuorten puolesta.

– Tuohan se vähän paineita, kun on nuorin valtuutettu. Haluan tuoda nuorten ääntä esille ja olla mukana nuoria koskevissa päätöksissä. Yritän tehdä parhaani, Pietikäinen toteaa.

Seuraavia neljää vuotta Pietikäinen odottaa toiveikkaana.

– Toivon, että meillä on hyvä ryhmä ja saamme tehtyä hyvin yhteistyötä muiden kanssa. Myös asioiden vieminen maaliin olisi toivottavaa, etteivät ne jää pyörimään seuraaville vuosille.

Ylioppilaaksi vuonna 2019 valmistuneen Pietikäisen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Uusi valtuutettu aloittaa ensi tammikuussa varusmiespalveluksen. Se hieman vaikeuttaa ensi vuoden valtuustotoimintaan.

– En todennäköisesti pääse kaikkiin kokouksiin, ellei etämahdollisuutta ole, Pietikäinen pohtii.

Kesän aikana Pietikäinen työskentelee tarjoilijana. Hänen mielestään Uudessakaupungissa parasta on merellisyys ja hyvät ystävät.

– Uusikaupunki on ihana kaupunki. Tykkään olla meren äärellä ja tämä on kaunis paikka. Asiat ovat täällä hyvin, joten Uudessakaupungissa on hyvä olla, Pietikäinen päättää.