Santtion leirintäalue aukeaa tänään – alue on kokenut kasvojenkohotuksen

0
Virpi Saarinen (vas.) ja Anna Arvela ovat tehneet Santtion leirintäalueella pitkää päivää viimeisten viikkojen ajan. Nyt kaikki on niin valmista, että alueen ovet voidaan avata tänään tiistiana.

Uudistettu Santtion leirintäalue avaa ovensa tänään. Viimeiset kolme viikkoa alueella on raivattu puustoa, kohennettu ajoreittejä, remontoitu ja siivottu rakennuksia, laajennettu terassia ja istutettu kukkia. Alueella näkyy Santtion leirintäalueen uuden yrittäjän eli Golf-ravintolasta ja Pakkahuoneesta tutun Tapio Pääkön kädenjälki.

Rannan toiminnasta vastaavat kesän ajan Pääkön muista yrityksistä tutuiksi tulleet Anna Arvela ja Virpi Saarinen.

– Suurin muutos on tapahtunut leirintäalueen vanhassa kioskitilassa, josta on purettu väliseiniä ja laitettu sisäpintoja uusiksi. Sisätilat on muutettu kahvila- ja ravintolakäyttöön sopivaksi ja terassia on laajennettu. Jatkossa Santtion leirintäalueelta saa myös suolaisia ja makeita leivonnaisia, Pakkahuoneen munkkeja sekä erilaisia ruoka-annoksia, Arvela kertoo.

Santtionrannan toiminnassa on jatkossa kolme kärkeä: uimaranta, leirintäalue ja välinevuokraus. Tarkoitus on houkutella paikalle uusikaupunkilaisia päiväretkeilijöitä, ulkopaikkakuntalaisia telttailijoita ja karavaanareita sekä ulkomaalaisia turisteja. Mökkivaraukset voi tehdä joko verkkosivujen kautta tai puhelimitse.

– Mökeissä on jatkossa astiat ja lakanat ”talon puolesta. Lisäksi mökkeihin tulee uudet verhot ja kukkaistutukset, Saarinen sanoo.

Aikaisempina vuosina Santtion leirintäalueella on käynyt 3 000–5 000 vierailijaa kesässä. Arvelan mukaan suunnitelmissa olisi ylittää aiempien vuosien kävijämäärät.

Asuntoauto- ja telttapaikat on sijoitettu ympäri aluetta aiempaa väljemmin. Alueelle ohjaava kyltitys on vielä tarkoitus uusia.

– Rannan tuntumassa oleviin asuntoautopaikkoihin on tehty sorapohjia uudestaan, koska aiemmin painavat autot ovat saattaneet painua pehmeään maahan. Lisäksi haaveissa olisi, että saisimme tehtyä uuden rantasaunan jossain vaiheessa, Arvela kertoo.

Myös alueen wc- ja suihkutiloja on siivottu urakalla ja pintoihin on sudittu uutta maalia.

– Aluksi suunnittelimme väliaikaisten vessakonttien tilaamista, mutta tilat osoittautuivat siivoamisen jälkeen ehjiksi, joten näillä wc- ja suihkutiloilla mennään ainakin tämä kesä, Arvela kertoo.

Kaupunki valitsi Pääkön Santtion leirintäalueen uudeksi yrittäjäksi toukokuun alussa. Viimeiset viikot alueella on tehty pitkää päivää. Maanantain haastatteluhetkelläkin piha on täynnä pakettiautoja ja rakennusten remontointi on yhä hieman kesken.

– Vaikka töitä on paljon, niin fiilis on mukava. Meillä on tekemisen meininki, mutta ei olisi haitannut, vaikka kesäkuun alkuun olisi vielä ollut lisää aikaa, koska kaikessa tulee aina kiire, Saarinen kertoo.

– Pikkukaupungissa on se ihana puoli, että täällä puhalletaan yhteen hiileen ja kaikki onnistuu lyhyellä varoitusajalla, Arvela lisää.

Arvela ja Saarinen korostavat tehneensä töitä sillä suunnitelmalla, että alueesta tulisi viihtyisä ja toimiva.

– Vielä ennen ovien avaamista on siivottava, saatava myyntituotteet valmiiksi, viimeisteltävä mökit ja tehtävä muuten hyväkuntoisella rantasaunalla hieman maalaushommia, Arvela lisää.

Sunnuntaina 6. kesäkuuta Santtion leirintäalueella järjestetään avoimet ovet. Silloin on paikalla kahvitarjoilu, trubaduuri ja tuk tuk-ajelua. Leirintäalueen tiloihin ja mökkeihin on avoimien ovien aikana vapaa pääsy.