Siuttilan lomamökit uusille yrittäjälle

0
Siuttilan lomamökit toimivat jatkossa nimellä Pinetree cottages. Yritystä pyörittävät Satu Siuttila ja Patrick Rebholz. Uusia hommia opettelee myös 4 kuukauden ikäinen Lina-koira.

Siuttilan lomamökkien toiminta on tänä keväänä siirtynyt uudelle yrittäjäpariskunnalle. Liki 30 vuotta lomamökkejä luotsasivat Pekka ja Hannele Siuttila, mutta nyt avaimet ovat siirtyneet heidän tyttärelleen Satu Siuttilalle ja hänen avopuolisolleen Patrick Rebholzille.
– Mökkivuokraajaksi ja yrittäjäksi siirtyminen tuntui todella luontevalta ratkaisulta. Muutimme Patrickin kanssa Kanadan Yukonista Suomeen viime joulukuussa ja nyt olemme vastanneet lomamökkien toiminnasta muutaman kuukauden ajan, Satu Siuttila kertoo.

Saksasta kotoisin olevan Rebholzin ja Uudessakaupungissa syntyneen Siuttilan tutustuminen vuonna 2019 oli monen sattuman summa. Siuttilalla oli aiemmin oma maalausalan yritys ja Rebholz on puolestaan hirsirakentamiseen perehtynyt mestaripuuseppä.

Siuttila oli laivanrakennustöissä Bahamalla ja Rebholz oli samalla suunnalla auttamassa ystäväänsä uuden klinikan rakennustöissä. Molemmat olivat tahoillaan suunnitelleet lomaa Karibialle ja siinä vaiheessa kohtalo puuttui peliin.
– Tapasimme sattumalta Karibialla ja jo viiden päivän jälkeen olin valmis matkustamaan Patrickin perässä Kanadaan. Minulla ei ollut sillä hetkellä Suomessa töitä, joten ajattelin, että voin aivan hyvin katsastaa tämän kortin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, Siuttila paljastaa.

Pari muutti Kanadaan, aivan Alaskan rajalla sijaitsevaan Yukonin territorioon ja siellä Whitehorsen kaupunkiin.
– Kyseessä oli noin 25 000 asukkaan pikkukaupunki keskellä ei mitään. Alue on erämaata ja pihamme läpi kulki karhuja, Siuttila kuvailee.

Lopulta pari halusi vaihtaa maisemaa ja he muuttivat Suomeen. He ottivat vastuulleen Satun vanhempien pyörittämän mökkikylän ja nyt he haluavat tarjota asiakkailleen samaa metsäterapiaa ja rentoutumista, mitä he itsekin saavat metsän rauhasta. Muuttoa he eivät ole katuneet hetkeäkään, vaikka töitä onkin riittänyt.
– Olemme usein siivoamassa, huoltamassa tai remontoimassa jossakin päin aluetta, Siuttila paljastaa.

Kolmekymppinen pariskunta aikoo tehdä jokaiseen mökkikylän yhdeksään taloon pintaremonttia ja tuoda ne 2020-luvulle.
– Remontoimme jo yhden mökin täysin. Rakensin kerrossänkyjen tilalle kiinteän parisängyn ja siirsimme vessan mökin sisältä sauna- ja suihkutilojen yhteyteen. Myös sauna ja siellä oleva kylpyhuone on remontoitu täysin, Rebholz kertoo.

Mökkikylä on vaihtanut nimensä muotoon Pinetree cottages ja toiminta tähtää aiempaa enemmän kansainvälisille markkinoille. Pari pallotteli erilaisia nimi-ideoita melkein vuoden verran, kunnes sopiva muotoutui.
– Mökit on alun perin rakennettu isän oman metsän männyistä ja alue on yhä täynnä mäntyjä, joten tuntui luontevalta, että mänty eli pine uuluu myös mökkikylän nimeen, Siuttila paljastaa.

Mökkialue tarjoaa vierailleen harrastusmahdollisuuksia aina uimisesta kalastukseen ja sup-lautailuun saakka. Alueelle on tulossa myös 11 hehtaarin alueelle frisbeegolf-rata ja luontopolkuja. Laavu löytyy jo sopivan kävelymatkan päästä.

Satu Siuttilan mukaan kesäksi on tullut netin varauspalveluiden kautta jo mukavasti varauksia, mutta vielä lisääkin mahtuu.
– Toukokuussa alkoi jo selkeästi vilkastua ja kesäkausi jatkuu syyskuulle saakka. Loppukesän varauksia ovat tehneet erityisesti keskieurooppalaiset turistit, Siuttila lisää.

Pari aikoo järjestää alueella aiempaa enemmän tapahtumia. Talveksi on jo suunniteltu luistelua Sirppujokea pitkin makean veden altaalle sekä avantouintia ulkotulien valossa. Ensi viikonloppuna luvassa on alueen ensimmäinen villiyrttikurssi.
– Haluan itsekin oppia lisää luonnonmukaisesta toiminnasta ja ylipäätänsä hortoilu kiinnostaa. Teen itse saippuaa ja opiskelin ravintoterapiaa ennen kuin tutustuin Patrickiin, Siuttila kertoo.