Skeittipuisto viimeistelyä vaille valmis

0
Skeittiradan alueella oli kuvauspäivänä ulkopuolisia jälkiä. Nyt puisto halutaan virallisesti avata jo tällä viikolla.

Kaupunginlahden rannalle rakentuva skeittipuisto on sosiaalisessa mediassa levinneiden havaintojen mukaan ollut aktiivisessa käytössä, vaikka rata on virallisesti vielä keskeneräinen.

Tämän johdosta puiston valmistumista on päätetty aikaistaa ja rata voidaan virallisesti avata jo perjantaina.

– Puistossa oli keskiviikkoaamupäivällä vastaanottokatselmus ja mikäli urakoitsija saa viimeistelytyöt valmiiksi, rata avataan perjantaina, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén kertoo.

Pääurakoitsija Trail It Oy:n projektipäällikkö Juhana Koivisto vahvistaa, että puisto saadaan avattua tällä viikolla.

– Näyttää todella hyvältä perjantain suhteen. Teemme vielä viralliset ilmoitukset liikuntapalveluun, mutta urakoitsijan mielestä kaikki pitäisi olla perjantaille valmista, Koivisto ilmoittaa.

Koiviston mukaan myös hän on saanut ilmoituksia sosiaalisessa mediassa esitetyistä havainnoista ulkopuolisista kävijöistä puistoalueella.

– Meille on tullut ilmoituksia, että radalla on käyty. Se on työmaa-aluetta, eikä sinne ole ulkopuolisilla asiaa. Radan pinta voi vaurioitua, vaikka asfaltti on ollut jo maassa jonkin aikaa, Koivisto kertoo.

Samanlaisia tapauksia Koivisto on havainnut aikaisemmissa Trail It Oy:n projekteissa.

– Vaikka aidat ja työmaakoneet ovat paikoillaan, niin silti ihmiset eivät niistä välitä. Täytyy vain useasti muistutella ihmisiä näissä tilanteissa, jotta he malttaisivat olla menemättä radalle, Koivisto toteaa.

Viime syksynä aloitettu hanke sisältää skeitti- ja pumptrack -radan. Skeittialueen koko on noin 300 neliötä ja pumptrackin alue on vajaa 1000 neliötä.