SuutarinLohi rantautui Pietarinkarille

0
Risto Nietosjärvi pyörittää Pietarinkarilla ainakin tulevan kesän SuutarinLohi-ravintolaa.

Kaupungin edustalla Pietarinkarilla sijaitseva UPS:n paviljonki on jo usean vuoden ajan ollut ilman vakituista ravintolatoimintaa, nyt on kesän ajan luvassa säännöllistä ruokaa. UPS on tehnyt sopimuksen Risto Nietosjärven kanssa, joka avaa paikan nimellä SuutarinLohi tänään lauantaina.

– Uusikaupunki ei ole minulle tuttu paikka ennestään, joskus olen poikennut kyllä kaupungissa, mutta mitään siteitä ei tänne ole. Pietarinkarin vuokrausmahdollisuuden löysin netistä ja tein päätöksen kuvien perusteella edes käymättä paikalla, Nietosjärvi sanoo.

Hän on toiminut pitkään ravintola-alalla ja pyörittänyt useita ravintoloita. Viimeiset kolme vuotta hän on puolisonsa työpaikan vuoksi viettänyt Singaporessa. Nyt oli aika palata Suomeen.

– Olen kalastanut koko ikäni ja meri ja veneily ovat tuttuja. Olen pitkään haaveillut hieman erikoisesta ravintolasta saaressa tai ainakin meren äärellä ja Pietarinkari on sellainen, joten päätös oli lopulta helppo tehdä.

Mitään isoja remontteja ei Paviljongilla ole kesää varten tehty, mutta kaikenlainen pieni korjaila ja uusiminen erilaisista luvista puhumattakaan on pitänyt miehen viime viikot kiireisenä.

– Markkinointi on jäänyt vähälle, osin tietenkin koronarajoituksista ja niiden muutoksista johtuen. Lauantaina kuitenkin avataan, mutta alkuun lähdetään matalalla profiililla.

– Esimerkiksi ainakaan aluksi ei tule olemaan mitään vakiolistaa, vaan joka päivä on erilaista ruokaa. Kun ei menekistä ole kuin arvailuja, niin kovin suurta määrää erilaisia aineksia ei voi pitää varastossa.

Aukioloajatkin ovat vielä osittain auki. Ravintolan SuutarinLohi fb-sivuilta ja Instagramista tulee löytymään lisätietoja, mutta aukiolon suhteen käyttöön otetaan vanha tuttu menetelmä eli viiri liehuu tangossa, kun ravintola on avoinna.

– Tarjonnasta voi sen verran kertoa, että kalaruokaa tulee olemaan paljon, se kuuluu miljööseen. Mukaan sekoittelen sitten maltillisesti aasialaisia vivahteita, koska ne ovat tuoreena mielessä.

Ensimmäinen kesä tulee kuitenkin olemaan kokeilukesä. Nietosjärvi testaa ravintolassa erilaisia konsepteja ja tutkii, mihin suuntaa paikkaa kannattaa tulevaisuutta ajatellen kehittää.

– Esimerkiksi miten ne, joilla ei ole venettä, pääsevät ravintolaan täytyy ratkaista, lisäksi aukioloajat, tarjonta ja muuta sellaista. Jotain ohjelmaa on tarkoitus järjestää jollain aikataululla, mutta avataan ensin ja pistetään perusjuttu kuntoon.

Nietosjärvi toivoo asiakkailta palautetta ja toiveita ja myös ymmärrystä alkuvaiheen ajan, sillä hän ja muu henkilöstö vielä opettelee paikan metkuja ja yhteistyön tekoa.

– Paviljongilla on pitkät perinteet ja uskon, että sillä on myös positiivinen tulevaisuus. Sitä lähden innolla rakentamaan, mutta varovasti.