Tarkastuslaskenta ei tuonut muutoksia vaalituloksiin

0

Kuntavaalien äänten tarkistuslaskenta ei tuonut muutoksia alueen tuleviin valtuustoihin. Kuntien keskusvaalilautakunnat kokoontuivat keskiviikkona vahvistamaan vaalituloksen ja suorittamaan mahdolliset arvonnat.
Tarkistuslaskennassa ei valittuihin henkilöihin puolueiden paikoista puhumattakaan tullut muutoksia.
Taivassalossa viimeinen paikka jouduttiin arpomaan, kun keskustan Kimmo Lehtinen ja Jenni Leppänen saivat saman äänimäärän myös tarkistuksen jälkeen. Arpa suosi Leppästä ja näin Lehtinen jäi puolueen ensimmäiseksi varaedustajaksi.
Taivassalossa kisa viimeisestä valtuustopaikasta oli tiukka kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä ja tarkistuslaskennan jälkeenkin vertailulukujen ero oli vain 0,2 kokoomuksen hyväksi eli yksikin ääni lisää perussuomalaisille tai kaksi pois kokoomukselta olisi muuttanut tilanteen.
Useissa kunnissa arvottiin saman äänimäärän saaneiden varaedustajien järjestys, mutta varsinaisiin valtuustopaikkoihin ei muita arvontoja jouduttu tekemään.