Uudellekaupungille 100 000 euron valtionavustus lasten ja nuorten harrastustoimintaan

0

Uudenkaupungin kaupungille on myönnetty 100 000 euron suuruinen erityisavustus harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen. Valtionavustuksella kaupunki pyrkii lisäämään lasten ja nuorten hyvinvointia järjestämällä koulupäivän jälkeen mieluista, merkityksellistä ja maksutonta harrastustoimintaa kaikissa Uudenkaupungin kouluissa. Harrastustoiminta toteutetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana.

Keskeisenä pyrkimyksenä on tarjota kaikille kouluikäisille heitä kiinnostava viikoittainen harrastus tai mahdollisuus kokeilla erilaisia harrastuksia. Avustuksen mahdollistamasta toiminnasta hyötyvätkin eniten oppilaat, joilla ei vielä ole yhtään harrastusta.

Järjestettävien harrastuskerhojen valinnassa on kuunneltu lasten ja nuorten mielipiteitä oppilaskyselyn avulla, joka toteutettiin vuonna 2020. Alustavien suunnitelmien mukaan kouluissa järjestetään suosituimpia harrastuksia viikoittain läpi lukuvuoden, sekä kokeilukerhoja, joissa harrastukset vaihtelevat muutamien viikkojen välein.

Tarkempaa tietoa harrastustoiminnasta tarjotaan koululaisille ja heidän vanhemmilleen syyslukukauden alussa.