Vaalitulos oli paras kiitos työstä

0
Jani Vaitiniemi (ps.) ja Jaana Reijonsaari-Korsman onnittelivat toisiaan maanantaina torin laidalla. Vaitiniemi nousee valtuustoon 102 äänellä.

Uusikaupunki

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jaana Reijonsaari-Korsman kasvatti äänipottiaan viime vaaleista ja oli näiden vaalien äänikuningatar. Kaupunginhallituksen puheenjohtajuus on vaativa ja tuulinen paikka, mutta kova työ palkittiin 273 äänellä.

– Vaalituloksesta nöyrä kiitos äänestäjille ja tukiryhmälleni, Reijonsaari-Korsman kiittelee.

Hän on hyvin tyytyväinen äänimääräänsä, sillä vaalit olivat erikoiset, kun ihmisiä ei voinut tavata.

– Itse koen, että keskustelu on paras keino tavoittaa äänestäjiä. Jonkin verran ihmiset ovat uskaltautuneet ottamaan puhelimitse yhteyttä ja jatkossakin aina saa soittaa tai laittaa sähköpostia.

Siitä hän on surullinen, että äänestysprosentti jäi Uudessakaupungissa alle 50:n. Reijonsaari-Korsman olisi toivonut, että äänestäjät pitäisivät äänestämistä tärkeänä.

– Jokaisella äänellä on merkitys. Kuntapolitiikassa päätetään kuntalaisten arjesta.

Hän pohtii, jättivätkö nuoret äänestämättä. Siitä hän on tyytyväinen, että SDP:n valtuutetuksi nousi vasta 21-vuotias Reija Pietikäinen .

Vaalitulos laittaa miettimään, nouseeko sihy uudestaan tapetille. Reijonsaari-Korsman toivoo, että niin ei käy.

– Pyysimme tarjouksia tarve kartoitusten perusteella ja saimme erittäin hyvän tarjouksen SRV:ltä. Haluan korostaa edelleenkin sitä, että tämä ratkaisu oli kaupungin kannalta kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto ja päätös hankinnasta on jo tehty. Joten nyt pitäisi mennä eteenpäin.

Myös sitä Reijonsaari-Korsman toivoo, että neuvottelut paikkajaosta saataisiin vietyä läpi alkukesän aikana.

– Kun tässä on ollut aikamoisesti töitä, niin olisi hyvä päästä pitämään myös kesälomaa. Haluaisin viettää perheen kanssa mökkilomaa.